Predsjednik Vlade s kanadskim premijerom Stephenom Harperom

U okviru summita NATO-a u Strasbourgu, predsjednik Vlade dr. Ivo Sanader susreo se danas s kanadskim premijerom Stephenom Harperom.
Harper je čestitao hrvatskom premijeru na ulasku Republike Hrvatske u punopravno članstvo u NATO-u, što je ocijenio kao zajednički uspjeh RH i NATO sasveza.
Hrvatski i kanadski premijeri su za zadovoljstvom konstatirali kako su Hrvatska i Kanada razvile visoku razinu bilateralnih odnosa, čemu je pridonijela i odluka kanadske Vlade o ukidanju viza za hrvatske građane.
Kanadski premijer je također pozvao predsjednika Vlade da posjeti Kanadu, što je dr. Sanader i prihvatio. Dogovoreno je da će se tom prilikom održati i gospodarski forum, kako bi se unaprijedila suradnja i na tom području.
Predsjednik Vlade se zahvalio kanadskom premijeru na podršci za ulazak Republike Hrvatske u NATO, kao i na odluci o ukidanju viza za hrvatske državljane. Također je istaknuo značajnu ulogu i brojne hrvatske zajednice u Kanadi u jačanju sveukupnih odnosa između Hrvatske i Kanade.




Pisane vijesti