Predsjednik vlade Baden Wuerttemberga Oettinger čestitao premijerki Kosor na dogovoru Hrvatske sa Slovenijom

STUTTGART, 11. rujna 2009. (Hina) - Predsjednik vlade njemačke pokrajine Baden Wuerttemberga Guenther Oettinger čestitao je u petak u Stuttgartu hrvatskoj premijerki Jadranki Kosor na hrvatsko-slovenskom dogovoru o nastavku hrvatskih pristupnih pregovora s EU-om i rješavanju graničnog prijepora.

"Čestitam vam. Danas ste učinili važan, možda i najvažniji korak u približavanjuu Europskoj uniji", kazao je Oettinger premijerki Kosor nakon njezina dolaska u sjedište vlade u Stuttgartu.

Oettinger je ocijenio da su gospodarski odnosi Baden Wuerttemberga, jedne od najrazvijenijih njemačkih pokrajina, i Hrvatske vrlo dobri te da se temelje na međusobnu povjerenju.

"Sve što je vaša zemlja učinila u demokratizaciji i obnovi vrijedno je svakog poštovanja", kazao je Oettinger, zaželjevši da Hrvatska što prije postane članicom EU-a, pošto je ušla u NATO.

Oettinger je odao priznanje Hrvatima koji žive i rade u toj pokrajini, a njih je oko 100.000, rekavši kako su oni most suradnje između Hrvatske i Baden Wuerttemberga.



Pisane vijesti