Predsjednica Vlade otvorila 6. sajam zadruga hrvatskih branitelja

VIROVITICA, 3. listopada 2010. (Hina) - Premijerka Jadranka Kosor danas je u Virovitici otvorila 6. sajam zadruga hrvatskih branitelja na kojem se okupilo više od 250 braniteljskih zadruga iz cijele Hrvatske.

Cilj okupljanja je međusobno povezivanje braniteljskih zadruga te upoznavanje javnosti i potencijalnih poslovnih partnera s radom zadrugara-hrvatskih branitelja, kao i prezentacija proizvoda i usluga braniteljskih zadruga.

"Sjećam se kada smo 2004. godine krenuli u projekt osnivanja braniteljskih zadruga mnogi su bili sumnjičavi. Te godine imali smo 10 zadruga, a danas ih je 469 od kojih 310 ima izravnu pomoć Vlade u iznosu od 46 milijuna kuna. To znači da smo dobro planirali i prepoznali ono što hrvatski branitelji žele. S ponosom ističem da je u zadruge okupljeno oko 3000 branitelja i isto toliko kooperanata", rekla je premijerka Kosor.

Izdvojila je primjer zadruga koje su potpisale ugovor s Podravkom o isporuci 402 tone povrća i voća.

U okviru Sajma, organiziran je okrugli stol "Predstavljanje znaka za vizualno označavanje proizvoda braniteljskih zadruga BRAN'D" i "Mogućnosti korištenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske i novi Zakon o zadrugama - pravni okviri koji će uvažiti posebnost zadruge i stvoriti okružje za rad".

Sajam je organiziralo Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a otvaranju je nazočio i ministar Tomislav Ivi.



Pisane vijesti