Anušić za RTL: U modernizaciji i opremanju Oružanih snaga nema prostora za štednju

Slika /Vijesti/2024/Kolovoz/15_kolovoza/Anusic_1508.png

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić kazao je za RTL danas da će obavezni vojni rok, s kojim se kreće od siječnja iduće godine, trajati dva mjeseca. Komentirao je i najavljeni rebalans proračuna.

Naglasio je da se Oružane snage opremaju i moderniziraju te ustrojavaju u skladu s očekivanjima i dogovoru sa saveznicima u NATO-u.
 
„Mislim da ćemo imati puno bolju, jaču i kvalitetniju sliku Oružanih snaga nego do sada. S ministrom financija razgovarali smo i došli do zaključka da u modernizaciji i opremanju Oružanih snaga nema prostora za štednju - to je stav Vlade i politike, jer okolnosti u kojima se nalazimo sigurnosno nam ne dopuštaju da na tome idemo štedjeti,“ poručio je Anušić.
 
Obvezni rok počinje 1. siječnja 2025.
 
„Vojni rok će trajati dva mjeseca, počet će 1. siječnja 2025., i jednostavno sve što smo komunicirali s javnosti nastavljamo dalje raditi. Povećali smo plaće vojnicima, dočasnicima i časnicima, njihova materijalna prava ne samo kroz osobni dohodak nego i kroz dnevnice i sve na što imaju pravo", rekao je ministar.
 
Izvor: Vlada / RTL


Pisane vijesti | Obrana i vojska