Banožić u Obavještajnoj pukovniji: Podižete ljestvicu očekivanja ne bojeći se izazova

Ministar obrane Mario Banožić posjetio je u petak Obavještajnu pukovniju, a njezinim pripadnicima je zahvalio što svojim radom provode zadane misije i zadaće, omogućuju izgradnju moderne Hrvatske vojske, podižući ljestvicu očekivanja i ne strahujući od izazova.
 

Obišao je i Taktičko-tehnički zbor opreme te se upoznao sa zadaćama i aktivnostima kroz prikaz sposobnosti pripadnika te postrojbe, stoji u priopćenju MORH-a.
 
Izrazivši zadovoljstvo posjetom toj specifičnoj postrojbi istaknuo je kako je riječ o modernoj i profesionalnoj organizaciji koja je sposobna za učinkovito ispunjavanje zadaća i suočavanje sa sigurnosnim izazovima.
 
“Svoje zadaće ispunjavate na najbolji mogući način, podižući ljestvicu očekivanja i ne strahujući od izazova“, poručio je ministar pripadnicima istaknuvši njihovu nezamjenjivu ulogu aktivnih sudionika u situacijama korištenja i pomoći Oružanih snaga kod raznih ugroza te prirodnih nesreća i katastrofa.
 
Važnost pripadnika postrojbe u provedbi protupožarnih zadaća
 
U tom kontekstu istaknuo je važnost pripadnika postrojbe u provedbi protupožarnih zadaća odnosno izviđanja tijekom Protupožarne sezone. Naime, upravo kvalitetnim i pravovremenim djelovanjem tijekom provedbe izviđanja besposadnim zrakoplovnim sustavom omogućeno je djelovanje vatrogasnih snaga na terenu čime je mnogo puta spriječeno nastajanje katastrofalnih posljedica.
 
Osvrnuo se i na procese opremanja i modernizacije istaknuvši: „Dosadašnjim radom pokazali smo da je iznimno važno unaprjeđenje procesa opremanja, modernizacije i izgradnje sposobnosti i na tome radimo i dalje. Osiguravamo uvjete za funkcioniranje i djelovanje Hrvatske vojske i provedbu misija i zadaća“.
Zapovjednik Obavještajne pukovnije brigadir Zvonimir Rogić  zahvalio je na razumijevanju važnosti potpore budućih projekata elektroničkog ratovanja, kao i domeni strateških višenamjenskih besposadnih zrakoplovnih sustava.
 
Izvor: Hina/Vlada
 
 
 

Pisane vijesti | Unutarnji poslovi | Davor Božinović