Banožić u vojarni Pukovnik Mirko Vukušić: Nemjerljiv je doprinos HV-a u saniranju izvanrednih situacija

Ministar obrane Mario Banožić posjetio je u petak pripadnike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku, i zahvalio pripadnicima HRZ-a na doprinosu i predanom radu tijekom 2020. koja je bila izazovna.

Uputio je čestitku u povodu 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica ’93, posebno zahvalivši onima koji su u njoj sudjelovali.

Hrvatska vojska spremna nesebično pomoći

Također je zahvalio pripadnicima HRZ-a na doprinosu i predanom radu tijekom 2020. godine, naglasivši kako je u njoj bilo dosta izvanrednih situacija i događaja kao što su pandemija koronavirusa, potres koji je pogodio Zagreb te razorni potres koji je najteže pogodio i razorio Sisačko-moslavačku i okolne županije.

„Hrvatska vojska je u saniranju svih tih izvanrednih situacija dala ogroman i nemjerljiv doprinos, a posebno se to odnosi na vas zrakoplovce, pilote i tehničare, koji ste sudjelovali u transportu bolesnika iz Sisačko-moslavačke županije,  prijevozu COVID pozitivnih bolesnika te hitnom transportu pripadnika
Hrvatske gorske službe spašavanja koji su sudjelovali u izvlačenju naših građana zarobljenih ispod ruševina. Hvala vam na tome! Hrvatska vojska pokazala je još jednom kako je uvijek spremna nesebično pomoći našem narodu kada je to potrebno“, rekao je ministar obrane Banožić.

Doprinos u protupožarnoj sezoni

Istaknuo je i doprinos pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u protupožarnoj sezoni, podsjetivši da je Vlada početkom siječnja ove godine usvojila Prijedlog programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Hrvatsku u 2021. godini.

Kao strateške i ključne projekte Hrvatskog ratnog zrakoplovstva ministar je istaknuo višenamjenski borbeni avion te opremanje helikopterima Black Hawk, naglasivši pritom i važnost ulaganja u ljudske potencijale.

Rekao je kako je sigurnost pilota i letenja apsolutni prioritet, a prisjetio se i četvorice pilota koji su nas napustili u 2020. godini

Ministar Banožić je vojarnu „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku posjetio u pratnji načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH admirala Roberta Hranja.

Nazočnima se obratio zapovjednik HRZ-a brigadni general Michael Križanec, a zapovjednik 93. krila, pukovnik Krešimir Ražov i zapovjednik Središta za obuku HRZ-a „Rudolf Perešin“, brigadir Goran Huljev održali su prezentacije o radu 93. krila i Središta za obuku.

Izvor: Hina / Vlada

Pisane vijesti | Obrana i vojska | Mario Banožić