Bošnjaković: Hrvatska ima moderno uređeno zakonodavstvo, svi imaju fer, korektno i pošteno suđenje

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković komentirao je za HTV postupak izručenja Ivice Todorića.

 

Rekao je da se u ovom trenutku ne može sa sigurnošću reći točno vrijeme kada će do izručenja doći, sve detalje moraju dogovoriti nadležne službe.

 

"Nakon ove eksplicitne i jasne odluke suda u Londonu, da Ivicu Todorića treba izručiti našim pravosudnim tijelima, na našim je djelatnicima MUP-a da sa svojim kolegama u Velikoj Britaniji dogovore tehniku, način, vrijeme i druga sredstva kako će on biti izručen Hrvatskoj. To je u sljedećem kraćem razdoblju predmet njihovih razgovara i dogovora", rekao je ministar.

 

Po dolasku u Hrvatsku, Todorić će biti proveden nadležnim pravosudnim tijelima prema jasnim pravilima i proceduri.

 

Ministar Bošnjaković ističe da u Hrvatskoj nema političkih progona, odbacivši tako Todorićeve primjedbe da se protiv njega vodi politički proces.

 

"U svim postupcima primjenjujemo naše zakone, svi imaju fer, korektno i pošteno suđenje. Takvo će biti i u ovom predmetu. U odnosu na sve odluke naših sudova zajamčeni su pravni lijekovi, pravo na žalbu, tako da s te strane svi imaju višestupanjsko sudovanje", rekao je Bošnjaković, pojasnivši da postupak ne završava na jednom stupnju nego uvijek postoji viši stupanj koji provjerava je li negdje počinjena eventualna pogreška u postupku.

 

"Tako će biti postupano i u ovom predmetu kao i u svim ostalima", istaknuo je ministar pravosuđa Bošnjaković.



Pisane vijesti | Dražen Bošnjaković