Božinović: Policija će očevidom rasvijetliti okolnosti pogibije djevojaka na odmorištu autoceste između Novske i Okučana

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izrazio je sućut obiteljima dviju 14-godišnjih djevojaka koje su poginule na odmorištu autoceste između Novske i Okučana, poručivši da policija provodi očevid kojim će se rasvijetliti sve okolnosti nesreće.

''Svi smo pogođeni ovom stravičnom nesrećom. Promet nam je, nažalost, odnio još dva mlada života. Policija u koordinaciji s Državnim odvjetništvom koje rukovodi očevidom osigurava svu tehničku i stručnu pomoć. Obzirom da su izvidi još u tijeku, nemam podrobnijih informacija o samom događaju", kazao je Božinović.
 
Na upit kada se mogu očekivati detalji prometne nesreće, ministar je kazao kako ''očevid ne treba požurivati''.
 
''Bitno je utvrditi što se točno dogodilo te koji su razlozi nesreće kako bi dobili potpunu sliku događaja. Ponavljam, događaj je šokatan za sve nas, prije svega za obitelji poginulih, ali i cijelu hrvatsku javnost'', ocijenio je Božinović.    
 
Do nesreće je došlo u 9.45 sati na odmorištu Sjever kod Starog Grabovca kada je vozač kamiona iz neutvrđenih razloga prvo udario u teretno vozilo HAC-a, a potom nastavio kretanje benzinskom postajom i na odmorištu naletio na pješake. U naletu kamiona poginule su dvije 14-godišnje učenice iz osnovne škole u Dalju. U nesreći su ozlijeđene i dvije ozlijeđene mlađe žene koje nisu bile s grupom učenika, već su na odmorištu izašle iz drugog vozila.
 
Ministrica Divjak izrazila sućut obiteljima učenika iz Dalja i u školu poslala krizni tim za pružanje psihološke podrške
 
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u petak je izrazila sućut obiteljima učenika osnovne škole iz Dalja stradalih u tragičnoj prometnoj nesreći na odmorištu autoceste između Novske i Okučana.
 
"U dogovoru s ravnateljem škole, krizni tim Ministarstva znanosti i obrazovanja za pružanje psihološke podrške upućen je u Osnovnu školu Dalj, kako bi se svim učenicima i njihovim roditeljima pružila adekvatna pomoć.
 
U kontaktu sam s Ministarstvom unutarnjih poslova i ministrom Davorom Božinovićem. Moj tim intenzivno prati situaciju", priopćila je ministrica koja je uz sućut obiteljima poginulih zaželjela i brz oporavak učenicima koji su ozlijeđeni.
 
Izvor: Hina / Vlada

Pisane vijesti | Davor Božinović