Božinović: Vlada će proučiti i odgovoriti na Milanovićev poziv za sjednicu VNS-a

Potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je danas da će Vlada i premijer Andrej Plenković proučiti poziv predsjednika Republike Zorana Milanovića za sazivanjem sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.

''Sigurno je da će Vlada i premijer proučiti poziv i odgovoriti na način da se poštuju državne institucije'', odgovorio je Božinović na upit postoje li razlozi za sazivanjem te sjednice.

Sve što radimo u skladu je s našim obećanjem hrvatskim građanima

Božinović se dotaknuo i vladinog prijedloga o izmjeni Zakona o vladi RH kojim se predviđa ukidanje imuniteta članovima vlade ako se radi o koruptivnom djelu za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti, a kojeg je predsjednik Milanović ocijenio opasnim.

''Podsjetit ću da je ta odredba dio programa HDZ-a s kojim je HDZ ostvario izbornu pobjedu. Sve što radimo je u skladu s onime što smo obećali hrvatskim građanima. Odredbom podižemo standard protiv bilo kakvim nedopuštenih radnji na višu razinu'', kazao je Božinović nazočivši u petak primopredaji policijskih motocikala nabavljenih putem Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Naša je intencija podizanje razine sigurnosti upravljanja motornim vozilima

Božinović je prokomentirao i ocjenu Hrvatske liječničke komore o štetnosti inzistiranja MUP-a da kroz zakonske izmjene uvede liječnicima obvezu prijavljivanja MUP-u pacijenata koje su upozorili na privremenu nesposobnost upravljanja vozilom zbog trenutnog zdravstvenog stanja ili nekog lijeka.

''Sigurno je da se prava pacijenata neće ugroziti, a intencija zakona je podizanje razine sigurnosti upravljanja motornim vozilima. MUP ne zanima odnos pacijenata i liječnika, već ga zanima je li osoba u stanju sudjelovati u prometu, a da pritom ne ugrožava sebe i druge'', rekao je Božinović.

Izvor: Vlada / Hina

Pisane vijesti | Unutarnji poslovi | Davor Božinović