Božinović: Zadnjih dana bilo više prijetnji, policija radi na tome svakodnevno

Slika /Vijesti/2023/Svibanj/13 svibnja/Božinović 2.jpg

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović o jučerašnjim prijetnjama premijeru i ministrima rekao je da je zadnjih dana bilo više prijetnji te da policija i ostale službe na tome rade svakodnevno.

Policija svaku prijetnju uzima za ozbiljno, a u slučaju kada se u kratko vrijeme dogodi više njih poduzimaju se i određene mjere kao što je u petak bila pojačana nazočnost policijskih službenika i interventne policije na Markovom trgu, kazao je Božinović novinarima u Maclju, gdje je bio na obilježavanju Bleiburške tragedije.

Dodao je da zbog interesa istrage ne može govoriti o detaljima, no napomenuo je da je izvješće SOA-e objavljeno u petak ukazalo na prijetnje u javnom prostoru te radikalizaciju s kojom se godinama suočavamo.

"Činjenica je da postoje i određeni pokušaji organizacija koje bi nedemokratskim načinom htjele utjecati na promjene, uključujući promjene vlasti", rekao je Božinović.

Naglasio je da policija i ostale sigurnosne službe na tome rade svakodnevno. "To je standardan posao", kazao je ministar, ponovivši da se u slučajevima koji barem po količini izlaze iz okvira poduzimaju i određene mjere.

Upitan je li pronađena osoba ili osobe koje su prijetile, ministar je kratko odgovorio da su sve dostupne informacije iznesene u javnost, a kada bude novih informacija javnost će o njima također biti obaviještena.

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti | Davor Božinović