Brnjac početak akcije "Tjedan odmora vrijedan" obilježila posjetom Aquatiku

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u petak je posjetom Aquatiku, karlovačkom slatkovodnom akvariju, obilježila početak akcije "Tjedan odmora vrijedan", koji građanima omogućuje da uz velike popuste od 16. do 25. listopada razgledaju turističke atrakcije.

Akcija "Tjedan odmora vrijedan" omogućuje popuste 50 posto za gotovo 400 turističkih i drugih ponuda i usluga, a među njima je i karlovačka Aquatika koja također nudi popust od 50 posto na individualne ulaznice.

"Upoznajte Hrvatsku, uživajte u čarima posezone na velikom broju destinacija, projektima poput ovog promičemo ponude i usluge turističkih subjekata, ali i malih poduzetnika, OPG-ova, poljoprivrednika, ugostitelja, obrtnika i svih drugih vrijednih ljudi koji su temelj uspjeha hrvatskog turizma", poručila je ministrica Brnjac, poželjevši građanima da im ovaj tjedan bude odmora vrijedan.

Jedinstveni koncept projekta slatkovodnog akvarija

Ravnateljica Aquatika Margarita Maruškić Kulaš je s karlovačkim gradonačelnikom Damirom Mandićem predstavila ministrici jedinstveni koncept projekta tog slatkovodnog akvarija, koji je realiziran 2016. godine i sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a do sada ga je posjetilo više od 280 tisuća posjetitelja.

Projekt je ostvario sve zadane ciljeve i postao nezaobilazna turistička atrakcija za mnogobrojne obitelji s djecom, učenike osnovnih i srednjih škola, studente, ljubitelje prirode, akvariste i ribolovce, izletnike i mnoge druge skupine posjetitelja.

"Osim što je atraktivna u turističkom smislu, Aquatika ima veliku ekološku, obrazovnu i znanstvenu vrijednost, a pritom je i velika potpora lokalnom gospodarstvu i razvoju cijeloga grada, te oko 50 lokalnih dobavljača s više od 400 unikatnih proizvoda krase suvenirnicu koju su mnogi prepoznali kao mjesto za kupovinu originalnih suvenira i poklona", naglasila je Maruškić Kulaš.

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti