Brnjac: Turizam na putu izuzetno dobre sezone, trenutno 50 posto bolji rezultat

"Ne trebamo se bojati nikakvih tržišta i njihovih mjera nego razmišljati i slati poruke da smo na putu da imamo izuzetno dobru sezonu, trenutno je u Hrvatskoj 620 tisuća turista, što je 50 posto više nego prošle godine, čime možemo biti zadovoljni", izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

"Uz dobru procijepljenost i pridržavanje epidemioloških mjera, možemo imati sezonu iznad svih očekivanja. Ne trebamo gledati što drugi rade, ali trebamo vidjeti pozitivne primjere poput Malte, gdje je procijepljenost na oko 72 posto na njihovih pola milijuna stanovnika. To je turistička destinacija i dobar primjer, tako bi i mi trebali", rekla je ministrica novinarima nakon užeg kabineta Vlade.

Iznijela je i podatak da je trenutno u Hrvatskoj 620 tisuća turista, što je 50 posto više nego u isto vrijeme 2020. godine.

U Ministarstvu cijepljeno šezdesetak posto zaposlenika

Na pitanje oko manifestacija i preporuka da se odgode za rujan i jesen, Brnjac je odgovorila da su uputili dopis odnosno određeni zahtjev predsjednicima svih turističkih zajednica, što su gradonačelnici, načelnici i župani, da se sve ono što se ne može organizirati u kontroliranim uvjetima odgodi za rujan zbog ljetne sezone, a ono što se organizira bude u kontroliranim uvjetima, uz dozvole i u suradnju s regionalnim i lokalnim stožerima.

Upitana zna li sada, za razliku od prije nekoliko dana, koliko se djelatnika u njezinom Ministarstvu cijepilo, Brnjac je rekla da je to otprilike 60-ak posto po podacima koje su od ljudi dobili dobrovoljno.

Smatra i da bi građani i javnost trebali znati postotke cijepljenih i u javnom i u privatnom sektoru. "Trebamo znati jednostavno kakva je situacija", kazala je ministrica turizma i sporta.

Izvor: Hina / Vlada
 
 

Pisane vijesti | Turizam | Nikolina Brnjac