Budućem ministru Habijanu će biti jednostavno uključiti se u rad Vlade

  • Slika /Vijesti/2023/Prosinac/20 prosinac/20_12_2023_odbor_habjan (2).jpg

Premijer Andrej Plenković poručio je kako je kandidat za ministra gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan iskusan političar kojem će biti jednostavno uključiti se u rad Vlade i koji će biti dobar ministar.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković na zajedničkoj sjednici Odbora za gospodarstvo i Odbora za zaštitu okoliša i prirode predstavio je kandidata za ministra gospodarstva i održivog razvoja Damira Habijana.

Habijan u tijeku s aktivnostima Vlade

Podsjetivši da je Habijan pravnik koji se bavio korporativnim pravom, član nekoliko saborskih odbora i Antikorupcijskog vijeća, predsjednik gradske organizacije HDZ-a i vijećnik varaždinskog Gradskog vijeća, Plenković je istaknuo da je uključen u sve aktivnost HDZ-a i u tijeku s aktivnostima Vlade.

Sam je rekao da će mu biti jednostavno uključiti se u rad Vlade jer je pratio sve procese, ustvrdio je premijer.

Odgovarajući na pitanja zastupnika, Plenković je podsjetio da je bivšeg ministra Davora Filipovića razriješio jer se dokazima potvrdilo da je njegov bivši savjetnik selektirano davao informacije novinaru, a taj novinar Nikoli Grmoji.

„Očito da je riječ o koruptivnim radnjama, kanalizirao je novac iz izvora vezanih za Ministarstvo gospodarstva, tražio da se ministra tretira dobro, a napada Vladu”, rekao je, ponovivši da je to afera koruptivne stranke Most i nema veze s HDZ-om.

Nama je u interesu da se afera, koja se nazva Mreža, potpuno rasvijetli, naglasio je premijer, ponovivši da je ovo koruptivna mreža Mosta, koji je zahvaljujući Jurici Lovrinčeviću kupovao medijski prostor.

Hrvatska u mandatu ove Vlade ostvarila sve strateške interese

Istaknuo je da je Hrvatska u mandatu ove Vlade ostvarila sve strateške interese i naveo kapitalne projekte, od LNG-a, Pelješkog mosta, do koridora 5C. Izdvojio je i povećani kreditni rejting, nikad veću zaposlenost i nikad manju nezaposlenost. Naglasio je i da je prosječna plaća narasla na 1156 eura te da BDP raste jedanaesti kvartal zaredom. Spomenuo je i kupnju borbenih aviona Rafali. „Mi se uvijek vodimo onom - obećamo manje, a isporučimo više”, istaknuo je Plenković.

Osvrnuo se i na afričku svinjsku kuge, kazavši da su zastupnici koji Slavonije nisu vidjeli odlazili kvazi svinjogojcima kako bi im pričali o zločestoj Vladi i HDZ-u koji želi uništiti seljake.

Plenković je ponovio i kako od 30 ministara koji su otišli iz Vlade samo dvoje otišlo zbog sumnje u korupciju dok su bili ministri. Podsjetio je da se protiv troje vode procesi za navodna djela koja su se dogodila dok nisu bili ministri, a za jednog za navodna djela nakon što je bio ministar.

Podsjetio je i da je Mostove ministre smijenio zbog političke nelojalnosti i povukao paralelu s Francuskom, gdje je Emmanuel Macron smijenio 95 ministara.

Izvor: Vlada/Hina

Pisane vijesti