Butković: I ove godine osigurano dodatnih 100 milijuna kuna za održavanje, rekonstrukciju i građenje županijskih cesta

U petak, 6. prosinca ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković donio je Odluku o dodjeli sredstava, temeljem koje je u ponedjeljak, 10. prosinca potpisao 20 ugovora kojima se županijskim upravama za ceste (ŽUC) dodjeljuje ukupno 100 milijuna kuna.
 
Riječ je o dodatnom iznosu osiguranom kroz Izmjene i dopune Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2018. godinu i projekcije za 2019. i 2020. godinu, a koji se ŽUC-evima dodjeljuje za održavanje, rekonstrukciju i građenje županijskih i lokalnih cesta u 2018. godini, s mogućnošću korištenja i tijekom 2019. godine.
 
Osiguravanjem dodatnih 100 milijuna kuna i ove godine, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture nastoji smanjiti financijski jaz koji je kod ŽUC-eva nastao ukidanjem dijela sredstava, a radi čega, gotovo svi, imaju problema s nedostatkom sredstava za održavanje, rekonstrukciju i građenje županijskih i lokalnih cesta.
 
Prilikom raspodjele sredstava Ministarstvo je prvenstveno uvažavalo stvarne potrebe pojedinog ŽUC-a, na način da je najviše sredstava dodijeljeno onima za koje je utvrđeno da su im najpotrebnija, uzimajući u obzir prvenstveno stanje cestovne infrastrukture i broj kilometara pod upravljanjem te ostale ključne parametre.
 

Pisane vijesti | Promet, pomorstvo i infrastruktura | Oleg Butković