Butković: Radi se na mjerama za ublažavanje posljedica energetske krize, neće biti redukcija ni struje, ni plina

Potpredsjednik Vlade Oleg Butković kazao je danas da se na mjerama za ublažavanje posljedica energetske krize intenzivno radi i da neće biti redukcija ni struje, ni plina.
 
„Radimo na mjerama intenzivno i do kraja ovoga tjedna imat ćemo radnu verziju prijedloga svih mjera, koje obuhvaćaju i mjere za gospodarstvo, i za poduzetnike i za socijalno ugrožene građane”, kazao je novinarima Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture.
 
Treba, istaknuo je, voditi računa da je kapacitet, odnosno financijska moć HEP-a takva kakva je.
 
„Kroz 10-ak dana izaći ćemo s konkretnim mjerama. Neće biti redukcija niti struje, niti plina, a skladište Okoli puni se kako je i planirano”, istaknuo je Butković, uoči sjednice Vlade.
 
Na pitanje novinara kako komentira izjavu ministra financija Marka Primorca da neće biti novca za pomoć svima, Butković je kazao: „Primorac zna financijske mogućnosti proračuna, a to je ključan faktor o kojemu također vodimo računa, ali ići će se dosta široko”.
 
Na pitanje o mogućem iskorištavanju uvođenja eura za neopravdano povećanje cijena, Butković je poručio: „Nikakvih zlouporaba ne smije biti. U ovoj energetskoj krizi ima 'lova u mutnom', kada govorimo o cijeni goriva, no Vlada o tome vodi računa”.
 
Neće se, kaže, dozvoliti nikakve zlouporabe pri uvođenju eura koje bi bile dodatni udar na građane.
 
Na pitanje novinara, Butković je ponovio da intencija novog zakona o pomorskom dobru i morskim lukama ni u kom smislu nije privatizacija na pomorskom dobru ili onemogućavanje građana da ga koriste te da se neće dozvoliti zlouporabe na pomorskom dobru.
 
Ponovio je da prijedlog tog zakona još nije u javnom savjetovanju, a kada će biti, da očekuje mišljenja sviju zainteresiranih.
 
Izvor: Hina
 

Pisane vijesti | Oleg Butković