Butković: Ugovori za pristupne ceste za Pelješki most potpisat će se za 10-ak dana

Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture o aktualnim temama u resoru govorio je u večerašnjoj HRT-ovoj Temi dana.

Nakon što su odbijene žalbe Strabaga i Avaxa, uklonjene su i posljednje zapreke za početak gradnje pristupnih cesta za Pelješki most. Ugovori o gradnji potpisat će se u roku od 10-ak dana.
 
Ministar Butković izjavio je da se ovaj projekt mora završiti, zbog financijske perspektive, do kraja 2023. godine. No smatra da se to može završiti i bitno ranije.
 
Budući da je jučer otvorena sedam kilometara duga vinkovačka obilaznica, Vukovarci će se brže spajati na autocestu. Govoreći o tome ministar je rekao da se u prometnu infrastrukturu danas ulaže oko 20 milijardi kuna.
 
- Među brojnim projektima je i obilaznica Vinkovaca. Ona će izmaknuti cijeli tranzit i kamionski promet iz centra grada i olakšati stanovnicima prometovanje, dodaje.
 
Govoreći o luci Vukovar kazao je da je to najveća hrvatska luka na Dunavu i vrlo važna.
 
- Ona s godinama bilježi rast prometa. Ima određenih projekata te priprema dokumenataciju vezanu za širenje i povećanje kapaciteta u samoj luci, rekao je Butković.
 
Istaknuo je i da će se uskoro u HŽ infrastrukturi donijeti odluka o obnovi i rekonstrukciji željezničke pruge Vinkovci-Vukovar.
 
Na pitanje kada se može očekivati povezivanje Vinkovaca i Vukovara brzom cestom rekao je da je nakon vinkovačke obilaznice potrebna i vukovarska te da bi za njenu izgradnju također bile potrebne dvije godine.
 
Izvor : HRT/ Vlada
 


Pisane vijesti