Butković za Novu TV: 20 milijardi eura za projekte, najviše za željeznice te desetljeće poslova za građevinske tvrtke

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u Dnevniku Nove TV govorio je o sankcioniranju zloporabe otočnih iskaznica, predstojećim investicijama u prometnu infrastrukturu kao i o mjerama za pomoć prijevozničkim tvrtkama.

Ministar kaže kako u izmjenama Zakona o obalnom i linijskom prijevozu postoji mogućnost kontrole koju će vršiti Agencija za obalni i linijski prijevoz, te da je slijedom pritužbi Ministarstvo i pokrenulo izmjene zakona.
 
"Pritužbe su uglavnom bile da se na jednu iskaznicu kupuju karte drugim ljudima, da se mijenjaju registarske tablice", rekao je ministar te dodao kako će u narednim danima biti kontrola.
 
Promet je, uz turizam, najpogođeniji, rekao je te dodao kako je jučer odlučeno da će isplatiti potpore za očuvanje radnih mjesta, a u pripremi su i druge mjere preko HAMAG-a i HBOR-a.
 
Resor ima preko 100 posto ugovorenih sredstava i 40 posto ovjerenih, isplaćenih
 
Komentirao je i milijune europskog novca koji stižu za obnovu željeznice. "U ovom trenutku u prometnu infrastrukturu se investira preko 20 milijardi kuna, uglavnom iz europskih sredstava. Mi kao resor imamo preko 100 posto ugovorenih sredstava i 40 posto ovjerenih, isplaćenih. Tih 20 milijardi eura će se odnositi na nove projekte, najviše u željeznice", rekao je ministar te dodao kako Vlada priprema okvir i najavljuje kako će u idućih 10 godina biti puno posla za građevinske tvrtke.
 
Butković kaže da je bilo određenih problema u izgradnji Pelješkog mosta, u dolasku kineskih zavarivača koji su završili u samoizolaciji. No istaknuo je kako se u ovom trenutku radovi odvijaju "u redu i neće biti prevelikih kašnjenja".
 
Aferu Rimac nije htio komentirati te smatra da taj slučaj neće naštetiti Vladi i HDZ-u.
 
Izvor: Nova TV / Vlada
 

Pisane vijesti | Promet, pomorstvo i infrastruktura | Oleg Butković