Butković za Novu TV: Promet Pelješkim mostom ove sezone

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković najavio je u Dnevniku Nove TV da će polovicom 2022. godine prva vozila prijeći Pelješki most. Dotaknuo se i problema s prometom u Splitu.

Uz obalu većinom bura stvara probleme za prometovanje mostovima, ali ministar smiruje kada je u pitanju Pelješki most.
 
"Projektiran je na mjestu gdje nema jakih udara bure. I burobrani su već montirani. Nećemo imati takvih muka kada ga otvorimo", objasnio je.
 
Kroz 10-ak dana most će krenuti u fazu tehničkog pregleda. "Prvi dio pristupnih cesta bi trebao biti gotov u svibnju. Krajem lipnja ćemo otvoriti most i dio pristupnih cesta. Nadam se da neće biti nikakvih problema. Krajem lipnja, početkom srpnja očekujemo otvaranje mosta i puštanje u promet", dodao je.
 
Most Ston je konstrukcijski gotov
 
Na ljeto je mostu spojena i posljednja čelična konstrukcija, a uskoro kreće i završno asfaltiranje. "Mi ćemo otvoriti drugu i treću fazu pristupnih cesta do stare pelješke ceste - ostatak, četvrtu fazu koja uključuje Most Ston i dio pristupnih cesta bi trebao biti gotov na jesen", zaključio je.
 
"Most Ston je konstrukcijski gotov. Konstrukcija će se u narednim danima dopremiti na gradilište i počet će spajanje. On je dugačak 500 metara i to je jako zahtjevna dionica koju je naravno trebalo i dovršiti na vrijeme", naveo je Butković.
 
Radi se na velikim splitskim projektima
 
Split je prometno vrlo zagušen i "u najlošijem je položaju u odnosu na druge gradove na obali". Ministar je kazao da u započeti veliki projekti koji su najavljeni na sjednici Vlade održanoj 2018. u Splitu. "To su veliki projekti koji se ne mogu tako brzo riješiti", rekao je Butković.
 
Izvor: Vlada / Nova TV

Pisane vijesti | Promet, pomorstvo i infrastruktura | Oleg Butković