Čestitka predsjednice Vlade Radi Borić

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor čestitala je gospođi Radi Borić, izvršnoj direktorici Centra za ženske studije, na izboru za jednu od sedam najmoćnijih feministica svijeta Magazina Forbes.

„Poštovana gospođo Borić,

razveselila me vijest o Vašem izboru na listu najmoćnijih feministica svijeta Magazina Forbes, kao ključne europske aktivistice i jedne od pokretačica Centra za žene žrtve rata. Sretna sam jer ovo ugledno priznanje svjedoči o važnosti Vašeg djelovanja na području promicanja prava i ravnopravnosti žena u svim životnim aspektima. Jedan od najvažnijih čimbenika u postizanju pune ravnopravnosti spolova, borba je protiv nasilja nad ženama i uklanjanje svih oblika diskriminacije žena, i želim Vam čestitati na Vašem nesebičnom, ustrajnom i hrabrom angažmanu u tom kontekstu. Nažalost, rasprave o ovim temama često nemaju težinu kakvu bi trebale imati u javnosti, stoga ovo priznanje Vama osobno i Vašem radu ima još jednu bitnu dimenziju, a to je podizanje svijesti o iznimnom značaju pitanja prava žena za funkcioniranje društva u cjelini.

Čestitam Vam još jednom u ime Vlade Republike Hrvatske, kao i svoje osobno, na ovom važnom priznanju i želim Vam puno uspjeha u nastavku Vašeg djelovanja, kao i svako dobro na osobnom planu.“



Pisane vijesti