Cijenimo podršku Slovenije za članstvo Hrvatske u Schengenskom prostoru i europodručju

  • Slika /Vijesti/2022/11 studeni/28 studeni/28_11_2022_borut_pahor_ (6).jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković susreo se danas s predsjednikom Republike Slovenije Borutom Pahorom koji boravi u posjetu Hrvatskoj, zadnjem svom službenom putovanju u ulozi slovenskog predsjednika.

Uvodno je predsjednik Vlade Plenković istaknuo odlične odnose dviju država koje ostvaruju značajnu gospodarsku suradnju, a posebice raduje veliki broj slovenskih turista na hrvatskoj obali.
 
Plenković je zahvalio na potpori Slovenije ulasku Hrvatske u europodručje i Schengenski prostor, čime se ostvaruju dva strateška cilja Vlade. Izvijestio je i o planovima Hrvatske vezano za proširenje kapaciteta LNG terminala na Krku, istaknuvši kako Hrvatska ostaje otvorena za buduću suradnju sa Slovenijom.
 
Predsjednik Pahor naglasio je kako je uvijek nastojao poticati pozitivnu atmosferu u međudržavnim odnosima te je na istome zahvalio i predsjedniku Vlade Plenkoviću. Izrazio je uvjerenje u daljnji razvoj bilateralnih odnosa te čestitao Hrvatskoj na skorom ulasku u europodručje i Schengenski prostor, ocijenivši to kao dva velika postignuća. Zaključio je da je na korist i Hrvatske i Slovenije da se i dalje grade i razvijaju dobrosusjedski odnosi.

Pisane vijesti