Članovi i volonteri Hrvatskog Crvenoga križa svakodnevno pokazuju veliko srce i solidarnost

Slika /00 A foto model/slike/B55A897B-542C-46D2-8AF8-19BA7615728C.jpeg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je večeras na svečanom obilježavanju 140. obljetnice Hrvatskog Crvenoga križa u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Nakon prigodnog programa, predsjednik Vlade javljao se na telefonske pozive u pozivnom centru u sklopu projekta HRT-a „Uz nas niste sami“ kojim se podupire humanitarna akcija Crvenog križa “Za dostojanstven život”, a čiji je cilj skrenuti pozornost na iznimno teške životne okolnosti u kojima žive brojne stare i nemoćne osobe.
 
Čestitajući Hrvatskom Crvenom križu na ovoj velikoj obljetnici, premijer Plenković u javljanju za HTV istaknuo je kako svakoga dana brojni članovi i volonteri pokazuju veliko srce i solidarnost diljem naše zemlje. 
 
''U brojnim sam situacijama već ranije vidio koliko su oni na terenu, koliko su brzi, prisutni i požrtvovni i jako to cijenim'', naglasio je Plenković.

Kazao je da ova akcija, koja u fokusu ima naše sugrađane starije dobi, pokazuje da moramo voditi računa o onima koji su najugroženiji te izrazio zadovoljstvo što ima mogućnost zajedno s brojnim drugim javnim osobama podržati ovu inicijativu. 
 
Hrvatski Crveni križ ima izvanredan značaj za Hrvatsku na unutarnjem planu, rekao je Plenković, dodavši da gosti iz Međunarodnog Crvenog križa i susjednih zemalja, koji su došli na današnju svečanost, šalju poruku da se i u međunarodnim okvirima jako cijeni svakodnevni rad Hrvatskog Crvenog križa.
 
Napomenuo je da i Vlada sa svoje  strane, kao i jedinice lokalne i područne samouprave, također pomažu u aktivnostima te da Crveni križ bude onaj instrument koji pomaže i onima kojima je dnevno teško i onda kada su elementarne nepogode, migracijska kriza ili slične izvanredne okolnosti.
 
''Podržite ovu akciju, svakim pozivom povećat će se sredstva koja će pomoći najugroženijim obiteljima i našim sugrađanima starije dobi. Svaki poziv se računa'', poručio je građanima premijer.
 
Uz predsjednika Vlade bili su ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić. 
 
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković