Ćorić na potpisivanju ugovora o izgradnji vodno-komunalne aglomeracije Imotskoga vrijednog 160 mil. kuna

Slika /Vijesti/2021/ožujak/25 ožujka/HN20210325967893.jpg

"Radovi vrijedni 160 mil. kn izvodit će se u tri faze. Riječ je o vodno-komunalnoj mreži, o vodovodnim i kanalizacijskim cijevima, što će omogućiti priključenost na kanalizacijsku mrežu sa sadašnjih 15 na 63 posto na području Imotskog i Prološca", rekao je ministar Ćorić.

Dodao je kako će se tom vodno-komunalnom infrastrukturom smanjiti gubitak u mreži javne vodoopskrbe na području Imotskog i Prološca.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja  Tomislav Ćorić obišao je nakon toga gradilište vodno-komunalne infrastrukture u Trilju, a kasno poslijepodne u Klisu je s općinskim čelnicima razgovarao o gospodarskim aktivnostima u Dalmatinskoj zagori.

"Općina Klis ima sjajan turistički potencijal, ali i poduzetnički, i to je ono što vjerujem da će se u narednom razdoblju dodatno promovirati", istaknuo je ministar.

Po njegovim riječima, razvoj gospodarstva na području kliške općine bit će uvršten u "poduzetničke aktivnosti kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti" koji će, kako je najavio, do kraja travnja biti upućen u Bruxelles i o kojem će "sljedećih tjedana biti puno riječi."

"Siguran sam da će posebno mladi poduzetnici i žene poduzetnici u tom nacionalnom programu pronaći svoje mjesto", kazao je Ćorić.

Ćorić: Naknada za obnovljive izvore energije i ubuduće, firme profitabilne,  ugovori neraskidivi  

Na novinarski upit hoće li se ukinuti tzv. zelena renta koju građani plaćaju vjetroelektranama, Ćorić je odgovorio da neće jer je riječ o naknadi za obnovljive izvore energije, o čemu su prije potpisani ugovori.

"Naknada će se plaćati i ubuduće. Najveći broj zemalja s obzirom da imaju različite uvjete još uvijek održava taj način poticanja proizvodnje iz obnovljivih izvora energije tako da se subvencionira proizvodna cijena onih koji proizvode na taj način električnu energiju. I Republika  Hrvatska je jedna od njih", rekao je Ćorić.

Na novinarsku opasku kako su to profitabilne tvrtke, Ćorić je rekao da se prije potpisani ugovori ne mogu razvrgnuti.

"Te tvrtke jesu profitabilne, međutim, ugovori koji su potpisani prije tri, pet, sedam ili deset godina se ne mogu razvrgnuti", poručio je ministar.

Načelnik Općine Klis Jakov Vetma je rekao kako je na području te općine planiran "novi projekt solara i vjetroparkova vrijedan 150 milijuna eura".
 
Izvor: Hina / Vlada
 

Pisane vijesti | Ekonomija | Tomislav Ćorić