Ćorić: Službe Grada Zagreba postupale u najboljoj mogućoj mjeri oko gašenja požara na odlagalištu Jakuševec

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić poručio je prije početka sjednice Vlade u Čakovcu kako su službe za spašavanje i izvanredne situacije Grada Zagreba postupale u najboljoj mogućoj mjeri oko gašenja požara na odlagalištu Jakuševec.

"Vjerujem da su Grad Zagreb i njegove službe postupale u najboljoj mogućoj mjeri, koliko znam predstavnici su bili na požarištu", kazao je ministar Ćorić.
 
Naglasio je kako je požar stavljen pod kontrolu, no da su vatrogasci i dalje na terenu.
 
"Što se tiče kvalitete zraka, vidjeli ste da ona nije najbolja za najosjetljivije skupine građana, upravo zbog toga je Grad Zagreb reagirao je priopćenjima i uputama", ustvrdio je Ćorić.
 
Novinari su ministra pitali i kako komentira navode zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je ustvrdio da je sa zrakom sve u redu i da nema opasnosti za građane.
 
"Koliko znam prisutne su lebdeće čestice u zraku, a to je posljedica slijeganja tog izgorenog materijala. Što se tiče drugih potencijalnih stvari u zraku, sva su mjerenja u dozvoljenim parametrima", kazao je Ćorić.
 
Na pitanje je li se moglo brže reagirati, bar u obavještavanju građana da zatvore prozore ako su u blizini požarišta, ministar je poručio kako vjeruje da "nije bilo propusta", no dodao je kako ipak "nema dovoljno informacija".
 
Ćorić je, na pitanje je zadovoljan načinom na koji Grad Zagreb rješava problem otpada, rekao da su aktivnosti u gradu Zagrebu u posljednjih godinu dana, po njegovu mišljenju, i više nego zadovoljavajuće.
 
"Naravno da treba učiniti dodatne iskorake, i ja vjerujem da će u sljedećih godinu dana to i učiniti", zaključio je Ćorić.
 
Izvor: Hina / Vlada

Pisane vijesti | Tomislav Ćorić