Davor Božinović za RTL: U Oluji je sudjelovalo preko 3000 policijskih službenika

Slika /Vijesti/2019/08 kolovoz/4 kolovoza/DB-1.jpg

Veliku ulogu u vojnoredarstvenoj akciji Oluja imala je i hrvatska policija. Naime preko tri tisuće policijskih službenika, pripadnika skupnih snaga specijalnih jedinica policije sudjelovalo je u Oluji, napomenuo je ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović koji se s ostalim članovima držanog vrha  nalazio u Kninu gdje se održala generalna proba za sutrašnji veliki događaj.
 

"Glavni smjer pripadnika hrvatske policija bio je onaj najzahtjevniji, iz smjera Velebita. U tom se pothvatu pokazala sva snaga i uvježbanost hrvatskih specijalaca", rekao je.
 
Danas ministar unutarnjih poslova koji je svojedobno obnašao i dužnost ministra obrane, a prije 24 godine bio je u diplomaciji.
 
Oluja dobila ispravan status i izvan granica RH
 
"Bio sam u diplomaciji u Sofiji gdje sam bio profesionalni diplomat a tamo me i zatekla radosna vijest o oslobođenju. Tada je u diplomaciji bilo podijeljenih stajališta, no intenzivnim i argumentiranim istupima te djelovanjem hrvatske diplomacije Oluja je dobila ispravan status i izvan granica Republike Hrvatske", napominje Davor Božinović. 
 
Ministar Božinović kaže da bi bilo dobro da ovi danu prođu bez negativnih poruka srbijanskih političara. "No te poruke traju već 24 godine, a u tom je periodu Hrvatska integrirala cijeli svoj teritorij, postala članicom NATO-a, Europske unije kojom predsjeda od 1.siječnja sljedeće godine. Oluja je međunarodno priznata kao legitimna operacija," rekao je. 
Hrvatska policija radi u skladu sa zakonom
 
Govoreći o optužbama bosanskohercegovačkih državljana o postupanju hrvatske policije, ministar tvrdi da policija radi u skladu sa zakonom. 
 
Nedavna rekonstrukcija Vlade, smatra Božinović, bila je ispravna trebala bi dati dodatni vjetar u leđa kandidatkinji na predsjedničkim izborima. 
 
Iako je bio na raznim visokim dužnostima, za sada, nema afiniteta postati vođa trenutno vodeće stranke u Hrvatskoj. 
 
"Andrej Plenković je preuzeo HDZ kad ga je bilo najteže preuzeti, kada je pao ispod 20 posto, kada je ostavilo veliki dug u blagajni HDZ-a. U ove tri godine HDZ je pokazao snagu i sposobnost da se nosi sa raznim pitanjima te smatram da imamo dobrog predsjednika i da će ostat tako", zaključio je Davor Božinović. 
 
Izvor: RTL / Vlada

Pisane vijesti | Davor Božinović