Dobro je da Hrvatska igra u Splitu, Dalmacija se zaželjela naše nogometne reprezentacije

  • Slika /Ilustracija za izjavu/{B7E29F71-C6B1-B84E-BD40-330B76806FA4}.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nazočio je danas u Splitu potpisivanju sporazuma o razumijevanju i poslovnoj suradnji između Hrvatske elektroprivrede i ukrajinske energetske grupacije DTEK.

Potpisani sporazum predstavlja temelj za buduću suradnju hrvatske i ukrajinske energetske tvrtke kroz zajednički nastup na stranim tržištima, zajednička ulaganja na području proizvodnje i trgovinu električnom energijom, plinom i drugim energentima. 
 
Tijekom boravka u Splitu predsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo suradnjom sa županom Splitsko-dalmatinske županije Blaženkom Bobanom i gradonačelnikom Splita Androm Krstulovićem Oparom na realizaciji projekata važnih za razvoj županije i grada.
 
Odgovarajući na pitanje novinara o štrajku prosvjetnih radnika, premijer je još jednom podsjetio koliko je ova Vlada učinila da se podignu plaće, da porastu gospodarstvo i zaposlenost te da Hrvatska dođe na investicijski rejting. 
 
''Plaće su u našem mandatu samo temeljem kolektivnih ugovora u državnom i javnom sektoru porasle 11,5 posto. Razgovaramo sa sindikatima osnovnih i srednjih škola, poštujemo rad učitelja i važna nam je obrazovna reforma. To je bitna strukturna reforma koju smo poduzeli i pokušavamo izaći u susret onoliko koliko možemo. Mislim da je ponuda o kojoj je govorio ministar Aladrović bila jedna razumna ponuda'', kazao je Plenković.
 
Novinare je također zanimalo ima li novih informacija oko potrage za nestalim kapetanom Dinom Miškićem.
 
''U odnosu na ono što sam kazao na sjednici Vlade, nema novih informacija. Angažirali smo gospođu Maju Markovčić, izvršnu direktoricu Europske agencije za pomorsku sigurnost, koristimo satelitske snimke koje su njima dostupne te ih odmah prosljeđujemo francuskim vlastima i kompaniji koja je vlasnik broda. Važno je da učinimo sve što možemo ne bi li dobili korisne informacije i to ćemo nastaviti činiti.''
 
Predsjednik Vlade osvrnuo se i na večerašnju nogometnu utakmicu između Hrvatske i Mađarske koja će se odigrati na Poljudu.
 
Upitan o sigurnosnim mjerama u gradu, rekao je kako svaka utakmica reprezentacije treba imati odgovarajuće sigurnosne mjere i dodao da je Vlada, što se tiče zakona, napravila jako puno u sprječavanju nereda na stadionima.
 
''Dobro je da Hrvatska igra u Splitu, mislim da je to sjajna poruka i gradu i cijeloj Dalmaciji. S obzirom na to kako su brzo razgrabljene karte, vidim da se Dalmacija zaželjela hrvatske reprezentacije'', zaključio je Plenković. 


Pisane vijesti | Andrej Plenković