Doprinos Velike Gorice, Zagrebačke županije i Hrvatske Europskom tjednu sporta na najvišoj je razini

  • Slika /Vijesti/2023/Listopad/01 listopada/VRH_3329-01.jpeg

"U Zagrebačkoj županiji ima više od 20.000 registriranih sportaša u brojnim sportovima što govori da je ovaj grad, jedan od najvećih hrvatskih gradova i ova županija izrazito aktivna, da vodi računa o tjelesnoj kulturi i svemu onome što sport daje vrijednostima u životu i kvaliteti življenja", poručio je predsjednik Vlade Plenković u Velikoj Gorici na Nacionalnom danu – Sportsko selo.

To je dan koji se održava u sklopu Međunarodnog tjedna sporta, posvećen sportu i aktivnostima na otvorenom. Okuplja sportske organizacije, udruge i klubove iz cijele Hrvatske te, kroz razne sportske aktivnosti i igre, potiče zdrav način života i timski duh te ističe važnost sporta za razvoj pojedinca i društva u cjelini.
 
Predsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo velikim brojem klubova čiji su članovi demonstrirali ono što rade te se na taj način priključili europskom tjednu sporta te istaknuo povećana ulaganja Ministarstva turizma i sporta i Vlade u hrvatski sport.
 
Vrhunski sportaši pronijeli slavu Hrvatske
 
Spomenuo je i vrhunske sportaše koji su, kako je kazao, pronijeli slavu Hrvatske na najvećih svjetskim natjecanjima.
 
Plenković je istaknuo i Vladinu odluku o darovanju zemljišta na kojem će se izgraditi sportski kamp čime će Velika Gorica postati centrom hrvatske nogometne reprezentacije.
 
Uvjeren je da će na taj način mlade, osim nogometom, potaknuti i bavljenje svim drugim sportovima.
 
"Atmosfera je sjajna, doprinos Velike Gorice, Zagrebačke županije i Hrvatske Europskom tjednu sporta još je jednom na najvišoj razini", ocijenio je predsjednik Vlade.

Pisane vijesti