Fuchs se nada da će cijepljenje prosvjetnih radnika krenuti sljedeći tjedan

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izrazio je nadu da će cijepljenje prosvjetnih radnika krenuti sljedeći tjedan, te da će se cijepiti veći broj prosvjetara od petine njih, što je iskustvo kampanje u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Ne znamo tko se od njih željeti cijepiti, ali do petka ćemo imati podatke osoba koje to žele s imenom i prezimenom. Potom će HZJZ prirediti potrebne količine i organizirati cijepljenje, rekao je novinarima Fuchs i podržao ideju da cijepljenje bude organizirano u školama.

Očekujem da se neće svi cijepiti, ali mislim da je u međuvremenu došlo do promjene svijesti o potrebi cijepljenja, kaže Fuchs dodajući kako ne bi bilo osnovano iznositi bilo kakve brojeve o tome.

Podsjetio je na ankete za iskazivanje interesa koje su ranije bile provedene u Sisačko-moslavačkoj županiji, kada je oko 45 posto nastavnog osoblja reklo da će se cijepiti, da bi u konačnici bilo procijepljeno svega 20 posto od ukupnog broja osoblja.

Fuchs također nije mogao reći hoće li prosvjetni radnici moći birati vrstu cjepiva, jer ne zna koja su cjepiva trenutno dostupna.

Napomenuo je da je u prosvjetnom sustavu od vrtića do srednjih škola zaposleno oko 90.000 ljudi.

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti | Radovan Fuchs