Fuchs uputio preporuku za organizaciju nastave za maturante 24. i 25. svibnja

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs preporučio je ravnateljima srednjih škola da 24. i 25. svibnja za sve one maturante kojima nije potrebna provjera znanja nastavu organiziraju online te da se, dok ne završi provedba mature, odgode eventualna organizirana druženja.

Budući da se u uvjetima epidemije približava završetak nastave za učenike završnih razreda srednje škole, kao i početak provedbe ispita državne mature te izradbe i obrane završnih radova, iznimno je važno osigurati da tijekom tih procesa što manji broj učenika i nastavnika bude u samoizolaciji ili pozitivno na covid-19, ističe Fuchs u pismu koje je u utorak poslao ravnateljima srednjih škola.

Podsjeća pritom da se, sukladno uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije covid-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u ovoj školskoj godini, kada se kod učenika ili djelatnika utvrdi zaraza covid-19, postupa sukladno odluci nadležnog epidemiologa.

To, između ostalog, znači da se za sve osobe kod kojih se utvrdi da su bile u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom u vrijeme kada je osoba mogla biti zarazna izriče mjera aktivnoga zdravstvenog nadzora u samoizolaciji.

"Kako bismo svi zajedno pridonijeli uspješnom završetku nastavne godine i srednjoškolskog obrazovanja naših maturanata, preporučamo da, u suradnji s predmetnim nastavnicima, na dane 24. i 25. svibnja organizirate online nastavu za sve one maturante kojima nije potrebna provjera znanja. Preporučamo da na te dane u školu dolaze samo oni učenici završnih razreda kojima je dolazak neophodan zbog provjere znanja", poručuje Fuchs ravnateljima u pismu.

Također, kako bi učenika i djelatnika koji su pozitivni ili u samoizolaciji tijekom provedbe državne mature i obrane završnih radova bilo što manje, Fuchs je zamolio ravnatelje da zajedno s učenicima i njihovim roditeljima/skrbnicima dogovore da se eventualna organizirana druženja (na otvorenom ili zatvorenom) ne održavaju ili da se odgode nakon završetka ovih procesa.

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti | Radovan Fuchs