Gospodarsko-socijalno vijeće poduprlo Nacionalnu strategiju razvoja zdravstva

Gospodarsko-socijalno vijeće danas je poduprlo Nacionalnu strategiju razvoja zdravstva od 2006. do 2011. i četiri zdravstvena zakona iako su se sindikati usprotivili da se ti dokumenti donose u isto vrijeme.

ZAGREB, 20. ožujka 2006. (Hina) - Gospodarsko-socijalno vijeće danas je poduprlo Nacionalnu strategiju razvoja zdravstva od 2006. do 2011. i četiri zdravstvena zakona iako su se sindikati usprotivili da se ti dokumenti donose u isto vrijeme.

Sindikati smatraju da bi u saborski postupak najprije trebalo uputiti nacionalnu strategiju s točno određenim rokovima, izvršiteljima i mjerama za nadzor provedbe, a zatim donijeti predložene reformske zakone, rekao je sindikalni predstavnik u GSV-u Vilim Ribić nakon sjednice.

No glasovima predstavnika Vlade i Hrvatske udruge poslodavaca u Hrvatski će sabor biti dostavljeni svi predloženi dokumenti o kojima će, po riječima ministra zdravstva Nevena Ljubičića, u četvrtak, 23. ožujka, raspravljati Vlada.

Iako su četiri sindikalne središnjice 1. ožujka pokrenule potpisivanje peticije za pravednu zdravstvenu reformu, protiveći se nekim predloženim rješenjima, ministar Ljubičić je kazao da je na današnjoj sjednici rečeno kako peticija nije bila protiv predloženog modela zdravstvene reforme.

Na današnjoj sjednici GSV-a dogovoreno je da će o primjedbama na dokumente u prvom saborskom čitanju raspravljati trojna radna skupina, koja će biti osnovana i sastavljena od predsjednika Vlade, poslodavaca i sindikata.



Pisane vijesti