Grlić Radman: Zaslugom hrvatskog državnog vrha i svih državnih institucija i dalje se traga za pomorcima

I dalje se traga za nestalim hrvatskim pomorskim kapetanom Dinom Miškićem, kazao je u utorak u Zagrebu ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, istaknuvši da je to zasluga i cijelog hrvatskog državnog vrha i svih hrvatskih državnih institucija koje su se aktivno uključile i izvršile velik diplomatski i politički pritisak.

Hrvatska služba vanjskih poslova, Ured premijera i hrvatsko veleposlanstvo u Parizu su od 26. rujna u stalnom kontaktu s nadležnim francuskim i američkim vlastima, istaknuo je ministar u izjavi za novinare na Markovu trgu.

Najnovije informacije su, kazao je, da je noćas bila ispaljena raketa i da su u zoru u potragu poslani brod francuske brodarske kompanije "Bourbon Offshore" te zrakoplov opremljen specijalnim instrumentima za pretraživanje mora.

Ministar je naglasio da se u slučaj uključio cijeli hrvatski državni vrh i sve hrvatske državne institucije i da su i MVEP, i premijer i predsjednica izvršili velik diplomatski i politički pritisak da se nastavi tragati za nestalim pomorcima.

Najopsežnija potraga u zadnjih 20 godina

„MVEP i naše veleposlanstvo u Parizu su 24 sata, koordinirano s Uredom premijera, aktivno angažirani u onom opsegu u kojem politika i diplomacija mogu učiniti svoje”, kazao je Grlić Radman, napomenuvši da je razgovarao i sa kapetanovom suprugom, Marijanom Kedžo Miškić.

Na pitanje jesu li u potrazi angažirane dovoljne snage, ministar je kazao da u zadnjih 20 godina nije bilo tako opsežne potrage te da su potrage do sada obično završavale ranije. 
 
Izvor: Hina / Vlada

Pisane vijesti | Gordan Grlić Radman