Hrvatska je vodila oslobodilačke operacije, izborila se za svoje i ne dira tuđe

Slika /Vijesti/2024/Kolovoz/05_kolovoza/Dan_pobjede_izjava.jpeg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković kazao je da nije slušao govor srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, ali i ponovio da nikome neće dati da izvrće povijest te da je Hrvatska vodila oslobodilačke obrambene operacije i pobijedila.

"Ne znam, nisam ga slušao. Ali ono što je važno i što sam rekao u govoru, Hrvatska nikad nikome neće dati da izvrće povijest", kazao je Plenković novinarima na obilježavanju Dana pobjede VRO Oluja u Kninu zamoljen da komentira govor srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Plenković je naglasio da je Hrvatska vodila oslobodilačke obrambene akcije.

"Hrvatska je vodila oslobodilačke operacije, obrambene operacije, vraćala je svoj okupirani teritorij, radila je u partnerstvu i s Armijom BiH i Hrvatskim vijećem obrane u ključnim trenutcima oslobađanja i hrvatskih područja, i tako vađenja bihačkog džepa od okupacije koja je trajala više od tri godine. Prema tome, onaj tko se bori i izborio se i pobijedio za svoje je pobjednik i ne dira tuđe", dodao je.

Upitan je li i dalje nema komunikacije između njega i predsjednika Republike Zorana Milanovića, premijer je odgovorio da su se jučer rukovali, na Sinjskoj alci, a na dodatno pitanje je li to "prividno primirje" na svečani dan, kazao je da to uopće nije to tema. "Tu smo radi Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja", poručio je.

Izvor: Hina/Vlada 

Pisane vijesti