„Hrvatska puna boja“ izvrsna je prilika za promociju hrvatskih krajeva

  • Slika /Vijesti/2018/10 listopad/16 listopada/Screen Shot 2018-10-16 at 22.47.03.png

Predsjednik Vlade Andrej Plenković otvorio je večeras u Parizu, u prostoru u sklopu jednog od najposjećenijih muzeja svijeta Louvrea, izložbu fotografija Davora Rostuhara "Hrvatska puna boja" čiji je cilj turistička promocija i jačanje prepoznatljivosti Hrvatske u svijetu.

Istaknuo je zadovoljstvo što se Hrvatska predstavlja pored poznate staklene piramide Louvrea.

"Ovo je izvrsna prilika za promociju hrvatskog kulturnog naslijeđa i krajeva", kazao je premijer Plenković, spomenuvši i nogometaše i tenisače kao odlične promotore Hrvatske.
Naglasio je da turizam u Hrvatskoj čini 20 posto BDP-a, a autoru Rostuharu je čestitao na izložbi i drugim pothvatima. Uz premijera Plenkovića bili su ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i ministar turizma Gari Cappelli.

Izložba s 26 fotografija velikog formata u prostoru trgovačkog centra Carrousel du Louvre, u sklopu istoimenog muzeja, prikazuje sve hrvatske regije, prirodne ljepote, tradiciju, običaje i ljude s bojama svih godišnjih doba. Prostor u kojem se izložba održava godišnje posjeti više od tri milijuna ljudi, a dobiti termin u tom prostoru nije jednostavno i čeka se dugo, te je stoga ocijenjeno da je to veliki iskorak u promociji Hrvatske, o kojoj će se tijekom trajanja izložbe u tzv. hrvatskom kutku dijeliti promotivni materijali.

Gradonačelnik Prvog pariškog arondismana Jean-François Legaret zahvalio se Hrvatskoj na izložbi ispred Louvrea, uz poruku da je Hrvatska u Parizu kao kod kuće.

U ime organizatora direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić i direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld naglasili su važnost francuskog tržišta kao rastućeg za hrvatski turizam.

Vlada/Hina

Pisane vijesti