,„Hrvatski otočni proizvod“ na Zrinjevcu od 28. lipnja do 1. srpnja, u sklopu svečanog obilježavanja ulaska Hrvatske u Europsku uniju

U sklopu svečanog obilježavanja ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju od 28. lipnja do 1. srpnja 2013., u Zagrebu će biti predstavljen projekt „Hrvatski otočni proizvod“ kojeg provodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Vizualnim označavanjem otočnih proizvoda oznakom „Hrvatski otočni proizvod“ potiče se proizvodnja koja je rezultat otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacija i invencije, a čija kvaliteta mora biti mjerljiva. Otočni proizvođači kroz taj projekt potiču se na samozapošljavanje i stvaranje proizvoda natprosječne kvalitete, prepoznatih u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ovom prilikom na Zrinjevcu kraj Paviljona od 8,00 do 22,00 sata predstavit će se 23 otočna proizvođača s Hvara, Brača, Visa, Murtera, Krka, Raba, Paga, Korčule, Lastova, Šolte, Žirja i Pelješca. Posjetitelji će moći razgledati i kupovati maslinova ulja, sireve, mariniranu ribu, vina, rakije i likere, med, slastice, eterična ulja, kozmetiku i druge specifične otočne proizvode.

POPIS NOSITELJA OZNAKE HOP , ZRINJEVAC, 28.6.2013. – 1.7.2013.

1. OBRT KAMENICE, VIS

2. OBRT NATURA DALMATIA, PELJEŠAC

3. OBRT LIKERI ANTUNOVIĆ, PELJEŠAC

4. PELJEŠKI VINOGRADAR d.o.o., PELJEŠAC

5. PZ PRIJATELJI LASTOVA, LASTOVO

6. PAŠKA SIRANA d.d., PAG

7. PZ POSTIRA, BRAČ

8. OBRT ZURE RIBARSTVO KORČULA

9. ANEL-TBT d.o.o., HVAR

10. OBRT KADULJA, MURTER

11. OPG MARASOVIĆ, VIS

12. BLATO 1902 d.d., KORČULA

13. OPG DANIJEL KAŠTELAN, RAB

14. ART STUDIO PATRIKANA, RAB

15. IVANA PRAH, KRK

16. OBRT LA BARBARA, RAB

17. OPG TOMICA OSREDEČKI, ŽIRJE

18. OPG VESNA ROŽIĆ ŠIBIĆ, BRAČ

19. UDRUGA „LANTERNA“, ŠOLTA

20. PZ VRISNIK, HVAR

21. OPG IVO BIOČINA TURE, BRAČ

22. SIRANA GLIGORA, PAG

23. PZ SVIRČE, HVAR



Pisane vijesti