Intervju ministra pravosuđa Orsata Miljenića za Večernji list: Obeštećenje žrtava holokausta ne znači da je Hrvatska sljednica NDH

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/intervju_ministra_pravosuda_orsata_miljenica_za_vecernji_list_obestecenje_zrtava_holokausta_ne_znaci_da_je_hrvatska_sljednica_ndh.jpg

Piše: Ivanka Toma

– Vjerojatno bih drukčije reagirao, ali opet ne bih lagao i ne bih slao pogrešne poruke mladima – rekao je u intervjuu za Obzor Večernjeg lista Orsat Miljenić, ministar pravosuđa, na pitanje bi li izbjegao izravan odgovor da je opet na televiziji i suočen s pitanjem je li probao lake droge.

– Droga je zlo i njezinu raširenost treba suzbijati, ali postojeće zakonsko rješenje fokus stavlja na žrtve, a one trebaju biti u zoni prekršaja. Umjesto toga trebamo se snažnije baviti dilerima i onima koji organiziraju krijumčarenje i ilegalnu trgovinu drogom. Otkad je posjedovanje droge postalo kazneno djelo, dobili smo samo stigmatizaciju žrtava – rekao je ministar Miljenić, dodajući kako je 60 posto svih predmeta na županijskim sudovima posjedovanje droge ili jednostavniji oblici preprodaje, što ih nedopustivo opterećuje bagatelnim sporovima.

- uvijek međunajefikasnijim bankama u Hrvatskoj.www.imexbanka.hr/bankaNa pitanje što će biti s povratom imovine strancima, ministar Miljenić istaknuo je potrebu obeštećenja žrtava holokausta, što zapravo ne bi bila klasična odšteta nego priznanje stradanja naroda, te naglasio kako to ne bi značilo da je današnja Hrvatska sljednica NDH.

Jedini nestranački ministar u aktualnoj Vladi, uz Freda Matića, ističe kako je ministar iz kvote SDP-a i kako je sa Zoranom Milanovićem dobro surađivao još u Ministarstvu vanjskih poslova.

> > Cijeli intervju s Orsatom Miljenićem, ministrom pravosuđa, pročitajte u pdf formatu



Vijesti iz medija

Dokumenti