Izjava ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića o Vladinom prijedlogu za imenovanje novog Glavnog državnog odvjetnika

Slika /Vijesti/2018/04 travanj/17 travnja/Bosnjakovic1.jpg

Po završetku današnje zatvorene sjednice Vlade, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković dao je izjavu za medije, rekavši da je Vlada utvrdila prijedlog odluke o imenovanju Dražena Jelenića novim Glavnim državnim odvjetnikom Republike Hrvatske.

Podsjetio je da Dražen Jelenić obnaša dužnost prvog zamjenika Glavnog državnog odvjetnika te je predsjednik Državnog odvjetničkog vijeća.
 
"Cijeli je život prošao profesionalnu karijeru u Državnom odvjetništvu, sve stepenice – vježbenika, općinskog državnog odvjetnika, županijskog državnog odvjetnika i smatramo da on doista poznaje sustav i sve procese unutar Državnog odvjetništva te će odgovoriti svim zadaćama", kazao je ministar.
 
Što se tiče procedure, pojasnio je da će Vlada prijedlog danas uputiti Hrvatskom saboru te očekuje skoro održavanje saborskog Odbora za pravosuđe koji daje prethodno mišljenje, nakon čega će se prijedlog uvrstiti na dnevni red saborske sjednice te provesti rasprava i glasovanje.
 
"Mislim da ćemo to sve realizirati do 24. travnja, kada sadašnjem državnom odvjetniku Dinku Cvitanu prestaje mandat",  zaključio je ministar Bošnjaković.
 


Pisane vijesti | Govori i izjave | Pravosuđe | Dražen Bošnjaković