Koncesija na pomorsko dobro za Rijeka - EPK 2020

Ugovor o dodjeli koncesije za posebnu upotrebu pomorskog dobra, zgrade nekadašnjeg skladišta Exportdrva radi održavanja programa Rijeka - Europska prijestolnica kulture 2020., danas su potpisali ministar Oleg Butković i gradonačelnik Vojko Obersnel.

Riječ je o ugovoru o koncesiji za korištenje nekadašnjeg skladišta Exportdrva, odnosno hale i zemljišta s ukupno 5641 četvornih metara.
 
Na osnovi ugovora, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dodijelit će Gradu Rijeci petogodišnju koncesiju za posebnu upotrebu pomorskog dobra na području riječke luke, u svrhu održavanja programa Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020., koji obuhvaćaju produkciju i izvedbu kulturnih, umjetničkih i zabavnih programa i događanja, poput izložbi, glazbenih i scenskih nastupa i drugih aktivnosti.
 
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je da je s riječkom gradskom upravom ostvarena dobra suradnja, da nema više tenzija između riječke Lučke uprave i gradske uprave.
 
Istaknuo je da je koncesija za petogodišnje razdoblje simbolična te da slijedi suradnja na važnom projektu ulaganja u Porto Baroš na području riječke luke, projektu koji je važan za razvoj Rijeke.
„Vlada će donijeti odluku o izuzimanju Porto Baroša iz Lučke uprave, a to je preduvjet da bi se na tom prostoru moglo ulagati“,  rekao je ministar.
 
Izvor: Hina /Vlada

Pisane vijesti | Oleg Butković