Konferencija 'Izravna inozemna ulaganja – pokretač ekonomskog rasta i razvoja' u Hrvatskoj narodnoj banci

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizira konferenciju 'Izravna inozemna ulaganja – pokretač ekonomskog rasta i razvoja', koja će se održati u petak, 11. siječnja 2013.godine, u 10.00 sati, u Okrugloj dvorani Hrvatske narodne banke.

Uvodno će se uzvanicima obratiti guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić u ime domaćina, te ministar financija Slavko Linić. Uslijedit će obraćanje potpredsjednika Vlade i ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branka Grčića koji će kao koordinator za investicije predstaviti do sada realizirane mjere, kao i planirani okvir reformi koje će poboljšati investicijsku klimu i olakšati privlačenje izravnih inozemnih ulaganja.

Tri stručnjaka za investicije iz Irske - član Nadzornog odbora Citibank-a Frank McCabe, neovisni financijski stručnjak i odvjetnik Kieran Corrigan, te počasni konzul Republike Hrvatske u Irskoj Gerard Danaher, održat će kraća izlaganja o svim elementima uspješnog modela privlačenja stranih investitora primijenjenog u Irskoj.

U drugom dijelu konferencije održat će se panel diskusija na temu "Potrebne strukturne reforme za poboljšanje investicijske klime" na kojoj će sudjelovati ekonomski stručnjaci i predstavnici svih relevantnih institucija uključenih u rukovođenje i privlačenje direktnih inozemnih investicija.



Najave

Dokumenti