Krstičević i Butković u Zadru potpisali sporazum o rekonstrukciji zračne luke

  • Slika /Vijesti/2019/03 Ožujak/7 ožujka/13.jpg

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministar obrane Damir Krstičević potpisali su u četvrtak sa Zračnom lukom Zadar tripartitni sporazum o izgradnji i rekonstrukciji operativnih površina te zračne luke vrijedan ukupno oko 500 milijuna kuna. Svečanom potpisivanju sporazuma prisustvovao je i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

"Važnost ove zračne luke je jako velika, to je strateški projekt budući da luka već ima oko 700.000 putnika. Ove godine slavimo i 50 godina njezina postojanja", rekao je Butković naglasivši da je sporazum neophodan za daljnji razvoj Zračne luke Zadar.

"Sporazumom", dodao je, "međusobno je dogovorena zajednička priprema projekta i rješavanje imovinsko-pravnih obveza. Projekt je ukupno vrijedan oko 500 milijuna kuna, a obuhvaća rekonstrukciju postojeće uzletno-sletne staze, dogradnju staze od 700 metara i rekonstrukciju i dogradnju zgrade putničkog terminala", kazao je ministar Butković.

"Ovo je veliki korak za Zadar i Zadarsku županiju i ukupno gospodarstvo i drago mi je da Hrvatska vojska kao partner sudjeluje u ovom projektu", poručio je ministar Krstičević .

Na novinarski upit ministar Krstičević komentirao je i izjavu američkog veleposlanika Roberta Kohorsta o suradnji Hrvatske i SAD-a oko kupnje borbenih aviona.

"SAD su ključan strateški partner u obrani i sigurnosti, imamo dobre odnose, razgovaramo sa svim zainteresiranim stranama i kad izanaliziramo cijelu situaciju iz prvog koraka idemo na drugi korak", kazao je Krastičević.

Ponovio je da je Vlada odlučna u namjeri zadržavanja sposobnosti borbenog zrakoplovstva.

Izvor: Hina / Vlada RH

Pisane vijesti | Andrej Plenković