Krstičević za Novu TV: Ostavština Oluje su sloboda i mir u Hrvatskoj

Slika /Vijesti/2019/08 kolovoz/4 kolovoza/DK-1.jpg

 
"Oluja je simbol vojničkog uspjeha, junaštva, zajedništva. Oluja je kruna svih pobjeda u Domovinskom ratu. Tajna te pobjede su upravo naši ljudi, hrvatski branitelji koji su bili domoljubni, požrtvovni i koji su učinili sve da danas živimo u miru, u slobodi u našoj Hrvatskoj." rekao je ministar obrane gostujući u Dnevniku Nove TV.
 

Zahvalio je svim hrvatskim braniteljima, istaknuvši da proslavu obljetnice Oluje dočekuje s pobjedničkim emocijama.
 
Ministar je izrazio zadovoljstvo zbog okupljanja ratnih zapovjednika na kninskoj tvrđavi koja je simbol pobjede u Domovinskom ratu.
 
Ostavština Oluje su sloboda i mir u Hrvatskoj
 
"Znali smo da radimo nešto dobro, korisno za naš narod, za našu državu. Četiri godine smo to čekali. Vidjeli ste da smo i četvrta i sedma i druge postrojbe hrvatske vojske snažno, munjevito oslobodile Knin u manje od 31 sat. Razbili smo neprijateljske snage koje su se tu branile oko Knina. Ušli smo u Knin i podigli hrvatski barjak," opisao je ministar dane u kojima se odvijala Vojno-redarstvena akcija.
 
"Danas su sloboda i mir u Hrvatskoj, to je ostavština Oluje," dodao je.
 
"Tu je i hrvatska vojska koja je jamac mira i sigurnosti i odgovornost svih nas u Hrvatskoj da situacija iz dana u dan bude bolja, da ljudi mogu bolje i kvalitetnije živjeti, da imamo jako gospodarstvo, da imamo jake institucije i da je u punini demokratska država. Danas smo članica NATO-a, EU i vjerujem da Hrvatska ima sjajnu perspektivu," kazao je ministar.
 
Ne želi se osvrtati na poruke iz Srbije. "Mogu samo kazati da će se Oluja dogoditi uvijek, bilo kome tko želi ugroziti Hrvatsku," dodao je.
 
Voditi računa o svakom hrvatskom vojniku
 
Upitan o mogućnosti povlačenja naših snaga iz Afganistana ministar je rekao da je ta odluka na razini Sabora, a njegova odgovornost kao ministra je da vojska bude spremna, da ima dobru opremu, da bude dobro uvježbana.
 
Još je jednom izrazio sućut obitelji Briški, naglasivši da je smrt vojnika velika tragedija.
 
"Moramo pratiti situaciju, gledati sigurnosnu situaciju Afganistana i voditi računa za svakog hrvatskog vojnika," rekao je Krstičević.
 
Istaknuo je da smo puno naučili u procesu nabave borbenih aviona, a u procesu u kojem nismo uspjeli doći do kraja, Hrvatska nije ništa mogla napraviti.
 
Višenamjenski borbeni avioni strateški su bitni za hrvatsku budućnost
 
"Ali, ključ je da se ova Vlada ne predaje. Ne predaje se kao ni što se nisu predavali hrvatski branitelji. Nije se predao ni Rudolf Perišin kada je uzeo MiG i doletio u Klagenfurt i kazao da je Hrvat i da ne želi pucati na Hrvate. Ili njegov san da leti na višenamjenskom borbenom avionu," kazao je ministar obrane.
 
Dodao je da smo otvorili drugi proces nabave višenamjenskog borbenog aviona i izrazi uvjerenje da će ova Vlada riješiti to pitanje, strateški bitno za hrvatsku budućnost.
 
Izvor: Nova TV / Vlada
 
 

Pisane vijesti | Damir Krstičević