Kujundžić: Za sigurnije zdravstvene ustanove mijenjamo Kazneni zakon, postavljamo kamere i angažiramo zaštitare


Ministar zdravstva Milan Kujundžić danas je uoči Vladine sjednice izjavio da je za svaku osudu nedavni napad na medicinsko osoblje u Klinici za plućne bolesti Jordanovac, zbog čega će se, na inicijativu Ministarstva zdravstva, mijenjati Kazneni zakon i nastojati podići sigurnost postavljanjem kamera i angažiranjem zaštitara u bolnicama.
 
"Nažalost, to je, ljudski gledano, zabrinjavajuće. To je velika trauma i nije prvi put da se dogodilo nasilje nad medicinskim osobljem. Nasilje je za svaku osudu, to je zabrinjavajući trend", rekao je Kujundžić novinarima.
 
Najavio  je da će na inicijativu Ministarstva zdravstva biti izmijenjen Kazneni zakon. Također, u značajan broj bolnica postavljene su kamere i postoje zaštitari, a u tom se smjeru ide dalje. "Pripremaju se nove zakonske odredbe, odnosno mjere kroz kolektivni ugovor", kazao je Kujundžić.
 
Zasad nema izračun troškova za najavljene mjere no, poručio je, mora se naći novac za sigurnost ljudskih života i sprečavanje trauma medicinskog osoblja.
 

 

Pisane vijesti | Milan Kujundžić