Malenica s glavnom europskom tužiteljicom Kövesi o suradnji i unaprjeđenju rada Ureda

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica primio je danas glavnu europsku tužiteljicu Lauru Codruta Kövesi koja boravi u dvodnevnom službenom posjetu Hrvatskoj, izvijestilo je Ministarstvo pravosuđa i uprave.

Ministar i glavna europska tužiteljica razgovarali su o radu delegiranih tužitelja u Hrvatskoj, unaprjeđenju radnih uvjeta kroz infrastrukturne investicije i zapošljavanje administrativnog osoblja, jačanju međunarodne suradnje u postupcima iz nadležnosti Ureda europskog tužitelja te budućim izmjenama kazneno procesnog zakonodavstva.
 
Europska tužiteljica pozdravila napore hrvatskih tijela u unaprjeđenju rada ureda i zahvalila na dosadašnjoj kvalitetnoj suradnji
 
Malenica je naglasio da je Hrvatska od početaka formiranja Ureda europskog javnog tužitelja pružila snažnu podršku nastojanjima EU da se učinkovitije bori s kaznenim djelima koja štete financijskim interesima Unije. Istaknuo je da je Hrvatska među prvim članicama Unije koja je stvorila preduvjete za početak rada Ureda europskog javnog tužitelja i delegiranih tužitelja u Hrvatskoj i omogućila kvalitetnu razmjenu podataka.
 
Glavna europska tužiteljica pozdravila je napore hrvatskih tijela u unaprjeđenju rada ureda i zahvalila na dosadašnjoj kvalitetnoj suradnji, navodi se u priopćenju.
 
Ured europskog javnog tužitelja neovisno je tijelo EU odgovorno za istrage, kazneni progon i podizanje optužnica za kaznena djela kojima se šteti financijskim interesima Unije što uključuje: prijevare, korupciju, pranje novca, prekogranične prijevare u području PDV-a.
 
Izvor: Hina / Vlada

Pisane vijesti