Malenica za HTV: Do Božića bi svi hrvatski državljani trebali doći u Hrvatsku

Slika /Vijesti/2023/Prosinac/09 prosinac/HTV .png

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica rekao je u središnjem HTV-ovom Dnevniku kako vjeruje da bi, nakon današnjeg ukidanja istražnog zatvora za dio od 102 hrvatska državljana pritvorena u Grčkoj, do Božića svi trebali doći u Hrvatsku.

"Treba nam svima skupa strpljenje da pričekamo odluke grčkih sudova, ali nadamo se i vjerujemo u najbolje, da će oni za Božić biti kod kuće", poručio je Malenica.
 
Ocijenio je da je ukidanje istražnog zatvora za dio navijača očekivani ishod i  rezultat  svih napora koji su pokrenuti.
 
Upitan što će biti s ostalim BBB-ima Malenica je kazao kako je u ovom trenutku najbitnije da su krenula rješenja o prekidu istražnog zatvora.
 
Apelirao je na strpljenje, kako samih pritvorenika, tako i njihovih roditelja i prijatelja.
 
"Vidjet ćemo sljedeći tjedan, ali mislim da sve ide u dobrom smjeru", dodao je, izrazivši uvjerenje da će svi hrvatski državljani izići iz grčkog pritvora
 
Iz zatvora nakon uplate jamčevine
 
Na pitanje kad bi se navijači mogli vratiti u Hrvatsku rekao je da ne bi govorio o konkretnim danima, ali da bi to trebalo biti realizirano sljedeći tjedan. Iz zatvora bi trebali izaći za nekoliko dana, nakon što se uplati jamčevina.
 
Hrvatska država mora jamčiti za navijače, a Malenica je rekao da još nemaju informacije za što točno moraju jamčiti.
 
"Kao država smo stali iza hrvatskih državljana te ćemo, kada dođu u Hrvatsku, provoditi sve mjere koje od nas grčki sud bude tražio, poručio je ministar pravosuđa i uprave.
 
Izvor: HTV / Vlada

Pisane vijesti | Pravosuđe | Ivan Malenica