Marić: Povrat poreza na dohodak bit će isplaćen do idućega petka

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić je u četvrtak uoči sjednice Vlade izjavio kako se do 26. lipnja planiraju isplatiti svi povrati poreza na dohodak građanima, a ukupno će im biti isplaćeno oko 1,2 milijarde kuna.

Isplate povrata poreza na dohodak započele su 12. lipnja, a planirano je da budu završene do petka, 26. lipnja, rekao je Marić. Najavio je i da će u utorak biti isplaćen regres javnim i držanim službenicima.

Porezna uprava je u petak, 12. lipnja, započela s isplatom povrata poreza na dohodak za prošlu godinu, a više od 569 tisuća građana treba dobiti ukupno više od 1,1 milijardu kuna povrata poreza.

Po podacima Porezne uprave, na dan 10. lipnja za ukupno 638.375 poreznih obveznika-građana proveden je poseban postupak utvrđivanja godišnjeg obračuna poreza na dohodak za 2019. godinu, a većina njih je dobila ili ovih dana treba dobiti i rješenje o godišnjem obračunu. Naime, do 10. lipnja otpremljeno je 578.206 rješenja o godišnjem obračunu poreza na dohodak za 2019. godinu iz posebnog postupka utvrđivanja poreza.

U posebnom je postupku kod ukupno 569.197 građana utvrđena razlika više uplaćenog poreza i prireza na dohodak za povrat u iznosu od 1,135 milijardi kuna, dok je kod ukupno 59.896 utvrđena razlika poreza i prireza na dohodak za uplatu u iznosu od 107,09 milijuna kuna, naveli su iz Porezne uprave. 

Izvor: Hina / Vlada

 



Pisane vijesti | Financije | Zdravko Marić