Medved: Oluja je kruna svih naših bitki u Domovinskom ratu

Oluja je kruna svih naših bitki u Domovinskom ratu, poručio je večeras u Dnevniku HTV-a ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. Istaknuo je da su hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata hrvatskoj Vladi, već osmu godinu mandata, nadahnuće, a ona im kroz konkretne napore i aktivnosti jasno daje do znanja da su oni ti koji su najzaslužniji za slobodu Hrvatske.

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved gostovao je u večerašnjem središnjem Dnevniku HRT-a, uoči obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 28. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja. 

„Oluja je kruna svih naših bitki u Domovinskom ratu. Ona se, u svojoj sinergiji, zasniva na svim našim manjim ili većim operacijama, na našoj obrani 1991. godine, na svim našim žrtvama i svim našim nastojanjima osloboditi svoju zemlju“, poručio je i naglasio da je Hrvatska u tome i uspjela te je iznimno ponosna na operaciju Oluja.

Ministar Medved, koji se u večerašnji Dnevnik javio iz Veteranskog centra u Sinju, osvrnuo se i na brigu o hrvatskim braniteljima.

„Hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata našoj su Vladi, evo već osmu godinu mandata,  nadahnuće. Kroz konkretne napore i aktivnosti naša Vlada hrvatskim braniteljima jasno daje do znanja da su oni ti koji su najzaslužniji za slobodu koju danas imamo“, naglasio je izrazivši poštovanje prema ulozi hrvatskih branitelja u našem društvu.

Posebno je istaknuo stvaranje takvog ozračja u Hrvatskoj da su hrvatski branitelji zaista ti kojima zahvaljujemo, a sve mjere koje su donesene i koje će se donositi prilagođene su njihovim potrebama danas.

Memorijalni centar Josipa Jovića prenijet će istinu o stvaranju o obrani Hrvatske na mlade generacije

Jedan od veteranskih centara, ovaj u Sinju, upravo je napravljen prema njihovim potrebama, kazao je ministar, najavivši da će se do kraja godine završiti i četvrti Veteranski centar, onaj u Daruvaru, dok se do kraja financijske perspektive planira izgradnja još četiri takva centra.

„Sve to ne bi bilo moguće da nemamo potporu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i cijele Vlade i da nemamo osigurana financijska sredstva, što je sve konkretan pokazatelj odnosa naše Vlade prema hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata“.

Osvrnuo se i na otvaranje Memorijalnog centra Josipa Jovića u Aržanu, rodnom mjestu prvog poginulog hrvatskog redarstvenika.

Cilj izgradnje toga centra, kazao je ministar Medved, jest upravo prenijeti istinu o Domovinskom ratu, o stvaranju i obrani Hrvatske na mlade generacije.

„Trajno će ostati zabilježen njegov doprinos u obrani i oslobađanju Hrvatske“, poručio je govoreći o Josipu Joviću, prvoj žrtvi Domovinskog rata.

Nema niti jednog razloga da se ne imenuje novi ravnatelj VSOA-e

Na kraju se osvrnuo na proces imenovanja novog ravnatelja Vojne sigurnosno obavještajne agencije.

„Nema niti jednog razloga da se ne imenuje novi ravnatelj“, istaknuo je kazavši da se u proteklih mjesec dana intenzivno s predstavnicima Ureda predsjednika analizirala cjelokupna struktura osoblja.
Vlada je, dodao je, predložila kandidata za ravnatelja VSOA-e, a predsjednik Vlade jučer je potpisao suglasnost.

„Vjerujem da će Ured predsjednika, odnosno predsjednik države, ovih dana prije isteka roka 10. kolovoza, potpisati suglasnost i da ćemo i to pitanje riješiti“, poručio je naglasivši kako je to pitanje važno riješiti pogotovo u današnjem svijetu prepunom nesigurnosti i izazova.  

Izvor: HTV
 

Pisane vijesti