Medved za HTV: Kroz ovakav optimalan pristup omogućili smo Kolonu sjećanja na žrtve vodeći računa o zdravlju ljudi

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved gostovao je u večerašnjem Dnevniku HTV-a, gdje je govorio o nadolazećoj Koloni sjećanja i mjerama koje su donesene.

Na pitanje tko će odrediti prioritete i tko će biti u koloni, Medved je kazao da su svjesni okolnosti u kojima se organizira ovaj važan dan, prvenstveno vodeći računa o zdravlju građana te da će se organizirati svi programi s manjim brojem ljudi.
 
"Mi smo danas održali drugi sastanak Vijeća za domovinski pijetet, mir i razvoj na kojemu su bile sve članice i članovi, ravnatelj HZJZ-a, gradonačelnik Vukovara i načelnik općine Škabrnja, predstavnik MUP-a, član Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije gdje smo pokušali kroz optimalan okvir pripremiti provedbu dostojanstvenog obilježavanja ovogodišnjeg Dana sjećanja", rekao je.
 
Upitan o tvrdnjama HUBOL-a da je odluka Stožera licemjerna i kontradiktorna, ministar podsjeća da je obveza sjetiti se žrtava. "I kroz ovakav optimalan pristup omogućili smo sjećanje na žrtve vodeći računa o zdravlju ljudi", kazao je Medved.
 
Naglasio je da nema organiziranih autobusnih prijevoza, a oni koji dođu morat će voditi evidenciju. "Nećemo zaustaviti pristup gradu Vukovaru, ali apeliramo da budemo svjesni odgovornosti", ustvrdio je Medved.
 
Pozvao je građane da svijeću zapale u svojim domovima i svojim sredinama. Rekao je da je Vlada uložila napore da što veći broj ljudi dođe u Vukovar kad je kroz izmjene i dopune Zakona o neradnim danima i blagdanima ovaj dan proglasila blagdanom.
 
"Pandemija nas je ove godine spriječila, ali sljedeća 30. obljetnica bit će prilika da se okupimo u Vukovaru", poručio je ministar.
 
Izvor: HRT/Vlada

Pisane vijesti | Tomo Medved