Medved za HTV: Ova Vlada čini iznimno velike napore kako bi vratila puni dignitet braniteljima i Domovinskom ratu

Slika /Vijesti/2019/08 kolovoz/4 kolovoza/TM-1.jpg

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u središnjem Dnevniku HTV-a pozvao je sve građane da se sutra prisjete svih događanja u Domovinskom ratu, svih bitaka, svih teških trenutaka obrane i da Dan pobjede i domovinske zahvalnosti proslave dostojanstveno.

Rekao je da je činjenica da se u društvu uslijed raznih drugih zbivanja ponekad Domovinski rat i operacija Oluja slavlja u drugi plan, da se ponekad zanemari važnost Oluje.
 
"U odnosu prema hrvatskim braniteljima bilo je loših postupaka, ali ova Vlada čini iznimno velike napore kako bi vratila puni dignitet braniteljima i Domovinskom ratu," istaknuo je ministar. 
 
Hrvatska ostvarila sve strateške ciljeve
 
"U tri godine donijeli smo jedinstveni novi zakon koji je kroz jedinstveni pravni okvir prepoznao najbitnija područja koja su vezana za branitelje i Domovinski rat. Na tom tragu ćemo nastaviti. 
Unazad nekoliko dana donijeli smo i Zakon o osobama nestalima u Domovinskom ratu, a pred nama je donošenje zakona o civilnim žrtvama. Iako se ponekad stječe dojam da nam nedostaje jedinstvo, ono je prisutno i danas, i na tom tragu je i obveza svih nas, i medija i dužnosnika, svih koji mogu utjecati na očuvanje tih vrijednosti," rekao je ministar Medved.
 
Naglasio je da je Republike Hrvatska ostvarila sve strateške ciljeve – od pobjede, oslobađanja do članstva u NATO-u i Europskoj uniji.
 
Braniteljima status kakav zaslužuju
 
"Moramo ulagati dodatne napore kako se uloga hrvatskih branitelja nikada ne bi zanemarila i kako bi uvijek imali odnos u društvu kakav zaslužuju – da budu prepoznatljivi kao skupina ljudi koji su dali svoj doprinos u najtežim danima," zaključio je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Izvor: HTV / Vlada RH



Pisane vijesti | Tomo Medved