Ministar Aladrović o ozlijeđenoj djevojčici: Do najsitnijih detalja ćemo istražiti slučaj

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović komentirao je slučaj dvogodišnje djevojčice koja je u kritičnom stanju i s teškim tjelesnim ozljedama primljena u Kliniku za dječje bolesti u zagrebačkoj Klaićevoj ulici.

'Ja prije svega moram izraziti žaljenje i kao ministar i kao otac djeteta. Čuo sam se s ministrom Božinovićem, Berošem i s ravnateljem bolnice u Klaićevoj. Čudne okolnosti su dovele do hospitalizacije. Odmah smo poslali upravni nadzor u Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradiški. Socijalne radnice, odnosno predstavnice komore socijalnih radnika su također došle u stručni nadzor', rekao je ministar Aladrović.

Naglasio je da će slučaj biti istražen do najsitnijih detalja te da će se utvrditi mogući propusti sustava.

'Ne aboliramo od odgovornosti niti osuđujemo ikoga unaprijed, ali nadležne službe provode nadzor da utvrde je li se postupalo po pravilima struke, a osobno sam inzistirao da se istraga provede što hitnije i da rezultati budu poznati već danas ili sutra', rekao je ministar.

'Ministarstvo rada poslalo je inspekciju u Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradiški', rekao je ministar dodajući kako neće prejudicirati ništa, niti da će govoriti tko je odgovoran.

Na pitanje zašto se ništa nije promijenilo od slučaja s Paga, kada je otac bacio četvero djece s balkona teško ih ozlijedivši, Aladrović je rekao kako se od tog slučaja puno napravilo.

'Mislim da se od tada puno napravilo. Mnoge stvari su korigirane, dodijelili smo novac mnogim udrugama koje se bavi ovakvim tipovima i vrsta nasilja. Nažalost, ovaj slučaj nas je osvijestio da to možemo učiniti agilnije', rekao je ministar.

Pisane vijesti | Rad i mirovine | Josip Aladrović