Ministar Anušić: Hrvatska vojska jamac mira i sigurnosti hrvatskih građana

Slika /Vijesti/2023/Prosinac/05 prosinac/Aušić HKoV.jpg

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić zajedno s načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralom Robertom Hranjem bio je u prvom radnom posjetu Hrvatskoj kopnenoj vojsci OS RH, u vojarni „Stožernog generala Petra Stipetića“ u Karlovcu.

Ministar Anušić pohvalio je pripadnike Hrvatske kopnene vojske za predano i časno izvršavanje svih zadaća. Zahvalio je vojnicima, dočasnicima i časnicima na profesionalnoj i uspješnoj izgradnji sposobnosti Hrvatske kopnene vojske potrebnih za očuvanje mira i sigurnosti unutar i izvan granica Hrvatske, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Također se osvrnuo  i na povijesne projekate modernizacije i opremanja Hrvatske vojske suvremenim vojnim sredstvima, te istaknuo opremanje Hrvatske kopnene vojske borbenim vozilima pješaštva Bradley koja su u procesu dolaska.

Vladin prioritet je modernizacija i opremanje Hrvatske vojske

„Modernizacija i opremanje Hrvatske vojske suvremenim sredstvima visoki je prioritet Vlade Republike Hrvatske. Međutim, prioritet iznad opreme je hrvatski vojnik. Stoga se intenzivno radi na značajnom poboljšanju materijalnih i drugih prava pripadnica i pripadnika Hrvatske vojske“, rekao je Anušić.

Istaknuo je kako je Hrvatska vojska jamac mira i sigurnosti hrvatskih građana. 

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Tihomir Kundid prezentirali su aktivnosti i postignuća Hrvatske kopnene vojske.

U sklopu radnog posjeta, potpredsjednik Vlade ministar obrane Anušić obišao je i Operativno središte Hrvatske kopnene vojske nakon čega su mu prezentirani oružani sustavi Hrvatske kopnene vojske, priopćio je MORH.

Izvor: Hina/Vlada
 

Pisane vijesti