Ministar Božinović obišao hrvatske policajce na granici Sjeverne Makedonije i Grčke

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas je u pratnji kolege Olivera Spasovskog obišao granični prijelaz Bogorodica s Grčkom na kojem policiji Sjeverne Makedonije pomaže 11 hrvatskih kolega.
 
Hrvatski policajci ministru su ispričali i da su ophodnje u kojima su sudjelovali otkrile većinu krijumčara migranata uhićenih na ovoj ruti.
 
Spasovski: Ovo je primjer kako trebamo zajednički raditi na rješavanju globalnih problema
 
U izjavi medijima Spasovski se zahvalio MUP-u i Hrvatskoj kao prvoj državi koja je na bilateralnoj osnovi u Makedoniju poslala policijske službenike. "Želim im odati priznanje za profesionalni rad i za razmjenu iskustava s makedonskim policajcima... Ovo je primjer kako trebamo zajednički raditi na rješavanju globalnih problema", kazao je Spasovski.
 
Božinović je kazao da mu je posebno drago kada pohvale dokaze od međunarodnih partnera i prijatelja, ističući također da je ovo je primjer kako se države nose u rješavanju transnacionalnih problema.
 
"Niti jedna država sama ne može rješavati pitanja koja imaju prekogranični karakter od terorizma do organiziranog kriminala i kao što svjedočimo sve više ilegalnih migracija. Hrvatski policajci ne samo da štite hrvatsku granicu već njih 11 svoja iskustva iz nošenja s migrantskom krizom u Hrvatskoj prenose i svojim kolegama ovdje u Sjevernoj Makedoniji", kazao je Božinović.
 
Dodao je da su trendovi u obje zemlje slični te da je vrlo važno da policije razmjenjuju iskustva i uvijek budu ispred krijumčara. Iznio je i podatak da je Sjeverna Makedonija prošle godine priječila 16.900 ilegalnih migranata u pokušaju prelaska granice.
 
Izvor: Hina / Vlada
 
 

Vijesti iz medija | Davor Božinović