Ministar Ćorić: Spremna je obrana od vodnog vala, ne očekuju se lanjski vodostaji

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić ustvrdio je danas da je područje kojem se približava vodni val spremno za obranu od poplava, a u Hrvatskoj Dubici i Jasenovcu ne očekuju se prošlogodišnji rekordni vodostaji.
 
Na novinarsko pitanje o stanju na područjima koja su proteklih dana bila pod mjerama obrane od poplava, Ćorić je uoči sjednice Vlade izrazio uvjerenje da je na području Karlovca i Hrvatske Kostajnice najgore prošlo.
 
"Tijekom noći imamo opadanje na većini sustava vodostaja. Područje koje će sada biti pod pritiskom je južno od Hrvatske Kostajnice, odnosno Dubice i Jasenovca", rekao je ustvrdivši kako je to područje spremno za obranu.
 
"Ne očekuju se krajnje visoki vodostaji koji su bili prošle godine, preko 900 centimetara, i vjerujemo da će to proći bez većih problema", kazao je Ćorić.
 
Dodao je kako je zadovoljan postignutim u Hrvatskoj Kostajnici i Karlovcu.
 
"I građani su se složili da smo ove godine u odnosu na prethodne postigli jako dobar rezultat u obrani imovine od poplava, zadovoljan sam i zahvalan HV-u, vatrogasnim postrojbama i svim institucijama koje funkcioniraju u ovim situacijama", kazao je.
 
Odgovarajući na novinarska pitanja o mirovinskoj reformi i prikupljenim potpisima referendumske inicijative "67 je previše", Ćorić je rekao da je volja građana jasno detektirana prikupljenim potpisima.
 
Kao bivši ministar tog resora, kaže, svjestan je nužnosti reforme mirovinskog sustava.
 
"Prosječan radni vijek u Hrvatskoj je oko 30 godina, a s druge strane on je u EU-u 37 godina", istaknuo je Ćorić dodavši kako bi "svi zajedno trebali stati i razmisliti kakav mirovinski sustav želimo".
 

Izvor: Hina /Vlada

Pisane vijesti | Tomislav Ćorić